Categorie: Actual

vaccinare clasa a optaMinisterul Sănătăţii amână până după vacanţa de vară imunizarea obligatorie a elevilor de clasa a VIII-a împotriva infecțiilor. Campania de vaccinare trebuia să înceapă luna trecută, dar Direcţiile de Sănătate Publică din toată țara au fost anunţate că acţiunea va avea loc abia la toamnă.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii nu au oferit explicații, însă, cel mai probabil, motivul este întârzierea în achiziționarea la nivel național, a unui număr suficient de doze diftero-tetanic, având în vedere că fiecare județ are nevoie, în medie, de peste 6.000 de fiole.

În Prahova, aproximativ 6.600 de elevi ar fi trebuit vaccinați în ultimul an de gimnaziu, înainte ca mulți dintre ei să fie pierduți din catagrafiere după ce părăsesc acest nivel școlar, urmând licee în alte localități sau chiar renunțând la școală.
Mai mult, urmează vacanța de vară când tentațiile vârstei îi fac vulnerabili la bolile pentru care ar fi trebuit vaccinați: difterie și tetanos.

Etapa de vaccinare amânată face parte din schema de imunizare obligatorie care începe în primele luni de viaţă şi are misiunea să-i ferească pe copii de infecţiile puternice. Vaccinul diftero-tetanic necesită rapeluri succesive, pentru ca organismul să poată realiza anticorpi suficienți pentru a se proteja.

În farmacii, o doză de vaccin diftero-tetatinc poată fi comandată numai din străinătate și costă câteva sute de lei.

Mai multe AICI

Back To Top