Categorie: Actual

traian-basescu-declaratiiPreședintele țării, Traian Băsescu, a declarat, joi, că nu a intervenit în justiție și nici nu va interveni pentru fratele său care „și-a ales un anturaj nepotrivit”. Iată declarațiile.

- Niciodată nu am avut cu fratele meu vreo discuţie cu privire la sprijinirea domnului Sandu Anghel în procesele pe care le avea. Există suspiciunea intervenţiei mele în derularea justiţiei în acest caz sau cel puţin aşa a fost lansată public aseară. De aceea fac un apel public la orice poliţist, orice procuror şi orice judecător care a fost implicat în cazul lui Anghel Sandu: dacă a existat vreo intervenţie a mea pe această scară a anchetei, să o facă publică.

- Proba că nu a existat o astfel de intervenţie este chiar condamnarea lui Anghel.
- Mi se pare că s-a implicat într-o zonă cu oameni în care n-ar fi trebuit să se implice. În 10 ani nu am făcut nicio intervenţie în justiţie pentru mine. mai mult, dacă au existat încercări de a mă convinge să le fac, nu am ezitat să le fac publice.
- Plec de la premisa că în faţa justiţiei, indiferent cum ne cheamă, toţi suntem egali.
- Faptul că eşti fratele preşedintelui nu te scuteşte de responsabilitatea în faţa justiţiei.
- Sper ca varianta pe care mi-a spus-o fratele meu să fie cea corectă. Regret că fratele meu s-a implicat într-un astfel de anturaj. Sunt încrezător că justiţia va scoate la iveală adevărul.
- Nu voi face niciun fel de intervenţie la niciun fel de instituţie pentru a-l proteja, e major şi e responsabil pentru faptele lui, dacă a săvârşit ceva ilegal va răspunde.
- Nu îl acuz, îl acuz deocamdată doar pentru anturaj.
- Vă asigur că între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele aleg consolidarea justiţiei.

„Este o mare eroare sau să-i spun răutate să amesteci preşedintele ţării într-o asemenea problemă (...) Este interpretarea lor că eu zic că preşedintele ştie. Preşedintele ştie despre un asemenea caz, cum să nu ştie. Ştia toată ţara şi să nu ştie preşedintele despre cazul Bercea Mondialu?", a spus și Mircea Băsescu pentru digi24.ro.

Întrebat dacă a vorbit cu fratele său de când a început acest scandal, Mircea Băsescu a spus: „Am vorbit, bineînţeles că este supărat, este foarte supărat. Este extraordinar de urât din partea postului Antena 3 că nu ne-a răspuns la telefon în timpul emisiunii şi că încerarcă să arunce, să amestece în mocirla asta creată de ei preşedintele ţării".

Mircea Băsescu ar fi primit suma de 250.000 de euro pentru a obţine o pedeapsă mai mică pentru interlop. Pentru că nu a făcut ceea ce a promis, fiul lui Sandu Anghel ar fi cerut banii înapoi. Informaţiile au apărut în urma unor înregistrări audio-video făcute publice de avocatul familiei Anghel.

Mai multe AICI

 

Back To Top