Categorie: Actual

pasaj vestSăptămâna trecută a fost anunţat faptul că licitaţia pentru construcţia pasajului rutier de la Gara de Vest a fost anulată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Potrivit observatorulph.ro, motivele care au determinat conducerea CNSC să ia această decizie ar fi că, Primăria Ploieşti a intrat în criză de timp.

Pe 11 februarie, Primăria Ploieşti a publicat pe SEAP Anunţul de participare nr. 149272 pentru construcţia unui pasaj suprateran peste calea ferată Bucureşti-Braşov. Este vorba de proiectul intitulat pompos "Accesibilitate şi fluidizare trafic către zona industrială Ploieşti Vest şi platforma industrială Brazi", al cărui termen maxim de construcţie este 31 decembrie 2015 pentru a putea fi finanţat din fonduri europene.

După înscrierea la licitaţie, între asocierile de firme şi Municipalitate a urmat o corespondenţă intensă, constructorii solicitând mai multe lămuriri cu privire la caietul de sarcini. Multe dintre răspunsurile formulate însă de conducerea Primăriei Ploieşti la întrebările constructorilor aveau să schimbe radical planurile celor din urmă.

Mai mult, se pare că una dintre clarificările solicitate de un ofertant a fost formulată de Primăria Ploieşti pe 28 aprilie, la ora 14:37, în timp ce data limită de depunere a ofertelor era de 29 aprilie, ora 10:00, relatează sursa citată.

CNSC a considerat că intervalul de timp a fost insuficient pentru ca firmele să depună ofertele întocmite după primirea clarificărilor.

Back To Top