Categorie: Actual

rulota parcare blocReprezentanții Societății de Gospodărire Urbană Ploiești intenționează amenajarea unei parcări speciale, destinate rulotelor. Potrivit unei hotărâri de consiliu local, rulotele nu mai pot fi lăsate pe domeniul public, dar pentru ca această prevedere să poată fi aplicată, este nevoie de o alternativă pentru proprietarii acestor autovehicule.

Potrivit HCL nr. 227/2013 și HCL nr. 96/2009, este interzisă parcarea remorcilor, inclusiv rulotelor, turistice sau cu o altă destinație pe domeniul public al municipiului Ploiești. Cum, însă, cei aproximativ 750 de proprietari de rulote din oraș nu au altă alternativă pentru a-și parca autovehiculele decât pe domeniul public, legea nu poate fi aplicată.
Drept urmare, conducerea Societății de Gospodăritre Urbană intenționează amenajarea unui spațiu special în care vor putea fi parcate autovehiculele de mari dimensiuni.

„Reprezentanții SGU Ploiești urmăresc identificarea unui perimetru, posibil în zona Ghighiului - Ploiești, pentru amenajarea acestuia în scopul de a asigura parcarea rulotelor în schimbul unui tarif, asigurarea pazei, a iluminării corespunzătoare și a altor facilități, dacă este cazul. La momentul potrivit, va fi elaborat și un proiect de hotărâre de consiliu local, pentru a reglementa procedural și legal această activitate", ne-a declarat Adela Frățilă, purtătorul de cuvânt al Societății.

Din cele aproximativ 750 de rulote înregistrate în Ploiești, 80 au fost înstrainate, transportate în altă localitate sau ridicate de proprietari de pe domeniul public.

Back To Top