Categorie: Actual

onuMinisterul Tineretului şi Sportului (MTS) a lansat recent Programul „Delegat de Tineret la Naţiunile Unite", prin intermediul căruia caută doi tineri, fată şi băiat, care să reprezinte România la două întruniri importante ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Tinerii aleşi în urma unui concurs vor merge la New York în cadrul Adunării Generale a ONU din septembrie/octombrie 2014 şi la întrunirea Comisiei pentru Dezvoltare Socială din februarie 2015, se arată într-un comunicat de presă al MTS.

Pentru a deveni delegaţi români la ONU, trebuie să aveţi vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani şi să trimiteţi pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până pe 17 august 2014, un CV Europass în limba română, formularul de înscriere de pe site-ul MTS, completat, o scrisoare de recomandare (scrisă anul acesta), din partea unui superior ierarhic sau a unui cadru universitar, şi un eseu de maximum 1.000 de cuvinte, în limba engleză sau franceză.

Eseul trebuie să abordeze o temă din domeniile: tineretul şi rolul său în cadrul procesului de dezvoltare sustenabilă, Agenda 2015 pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, problematica globalizării, antreprenoriat, dialog inter-cultural, recunoaşterea educaţiei nonformale, includerea socială a tinerilor dezavantajaţi, cetăţenie activă – participare la viaţa comunităţii.

Pentru delegaţii aleşi, MTS va suporta cheltuielile de transport internaţional şi cazarea la Misiunea Permanentă a României pe lângă Naţiunile Unite, pentru cele două sesiuni.

Taxa de viză, asigurarea medicală, cheltuielile de masă vor trebui acoperite de cei doi delegaţi, din surse de proprii sau atrase.

Mai multe AICI

Back To Top