Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

scumpire lamaiÎn piețe și magazine, prețul lămâilor a explodat: 15 lei pe un kilogram de citrice este, deja, foarte mult pentru cumpărătorii din România. Totuși, acesta este numai un efect al problemelor economice pe care cel mai mare exportator de lămâi din lume le are, la ora actuală.

Din cauza frigului din Argentina, cel mai mare exportator din lume, jumătate din recoltă a fost distrusă. Drept urmare, importatorii s-au văzut în fața unei producții limitate și mult mai scumpe decât până acum.

Prețul en-gros este „11,50, aproape 12 lei. Depinde cum găsim. Asta este. Noi nu avem nicio vină", spune un comerciant. La marile lanțuri de magazine, un kilogram de lămâi ajunge, în această perioadă, la peste 11 lei.

„Au fost 8 lei, au fost și 7 lei, 9 cel mai mult, dar prețul ăsta până acum nu a fost", recunoaște un alt comerciant.

Importatorii spun că de vină este producţia mică din Argentina, cel mai mare exportator de lămâi din lume. În ultimele luni preţul lămâilor s-a dublat în Europa Centrală şi de Est.

„Culturile de lămâi din Argentina de anul trecut au fost distruse de îngheţ. Au pierdut aproximativ 50 la sută din cultură. Dacă anul trecut preţul pentru o cutie de 18 kilograme era de 22-24 de euro, anul acesta am ajuns la preţuri de 40 euro pentru cutia de 18 kilograme", declară Rolando Haches, reprezentantul unei companii importatoare.

Preţurile ar putea creşte în continuare până la începutul sezonului rece, când vor apărea şi lămâile din Spania.

Mai multe AICI

 

Back To Top