Categorie: Actual

canicula augustDacă joi se anunță una dintre cele mai calde zile din această vară, de sâmbătă, se răcorește în toată țara.

Meteorologii au anunţat că JOI, 14 august, temperaturile vor atinge, la amiază, 38 de grade la umbră, iar canicula se va instala în toată ţara. Asta după una dintre cele mai calde nopți din acest an, când temperaturile nu au scăzut sub 20 de grade Celsius. Disconfortul termic se menţine accentuat, iar la nivelul solului, se vor înregistra chiar și peste 50 de grade.

Locuitorii din toate orașele vor avea parte de o atmosferă sufocantă, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 al disconfortului termic. Presiunea aerului începe să scadă.

Spre seară, în Banat, Crişana, Maramureş şi în nord-vestul Transilvaniei îşi vor face apariţia ploile torenţiale cu vijelii, descărcări electrice şi chiar căderi de grindină.

VINERI, 15 august în timpul zilei, vremea va fi caniculară, iar termometrele vor indica până la 36 de grade, însă noaptea norii se mai înmulţesc şi este posibil să apară câţiva stropi de ploaie.

În weekend, atmosfera devine instabilă şi, începând de SÂMBĂTĂ noaptea, vor fi averse, vijelii şi descărcări electrice. Temperaturile vor scădea considerabil, astfel că ziua de duminică va fi răcoroasă, cu doar 26 de grade la amiază.

Back To Top