Categorie: Actual

medicamente-onlineCetăţenii vor putea achiziţiona online medicamente care se acordă fără prescripţie medicală, după ce un proiect de act normativ în acest sens a fost aprobat ieri în şedinţa de Guvern. Concret, documentul permite farmaciilor autorizate de Ministerul Sănătăţii să vândă pe internet medicamentele care se eliberează fără reţetă.

Proiectul de ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii Farmaciei nr. 266/2008, supus dezbaterii publice săptămâna trecută de Ministerul Sănătăţii, a fost adoptat în şedinţa de marţi a Executivului sub formă de proiect de lege.

Astfel, potrivit prevederilor propuse de Ministerul Sănătăţii, vânzarea şi/sau eliberarea medicamentelor care se acordă pe bază de prescripţie medicală se face numai în sediul cu activitate sau punctul de lucru al farmaciilor comunitare, oficinelor locale, farmaciilor cu circuit închis şi farmaciilor din unităţile medicale aflate în structura ministerelor cu reţea medicală proprie.

În ceea ce priveşte medicamentele care se acordă fără prescripţie medicală, proiectul introduce noi prevederi, care stabilesc ca acestea pot fi vândute de farmacii şi online.

Prin proiectul de act normativ se urmăreşte, de asemenea, prelungirea termenului referitor la menţinerea criteriului demografic impus la înfiinţarea farmaciei, neadoptarea acestei schimbări putând conduce la blocarea Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate prin creşterea nelimitată a numărului de farmacii.

Mai multe AICI

Back To Top