Categorie: Actual

spital judetean ploiestiMedicii de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Ploiești vor efectua, în perioada următoare, doar operații pentru cazurile care reprezintă urgențe, în condițiile în care în Secția de Terapie Intensivă (ATI) sunt internați mulți bolnavi cu gripă care au nevoie de suport ventilator, iar internările pentru pacienții cu afecțiuni cronice se suspendă temporar.

Potrivit unui comunicat de presă emis, vineri, de SJU Ploiești, având în vedere numărul mare de pacienți internați în secția ATI cu gripă, care necesită suport ventilator, s-a decis ca la nivelul acestei unități sanitare să fie efectuate intervenții chirurgicale doar în cazul celor cu afecțiuni acute care nu pot fi amânate.

De asemenea, conducerea spitalului a dat o dispoziție potrivit căreia, din cauza gripei și a infecțiilor respiratorii acute, se sistează temporar internările pacienților cu afecțiuni cronice.

Conform SJU, un al patrulea pacient pentru care a fost confirmat virusul gripal a decedat la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului.

Unul dintre cei trei pacienţi, pentru care analizele au ieşit pozitive la virusul AH1, a decedat vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

"Este vorba despre o femeie, care era internată pe secţia ATI. Am luat decizia să facem numai operaţii de urgenţă, intervenţiile pentru cazurile pacienţilor cronici vor fi reprogramate" a declarat Marius Niculescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Back To Top