Categorie: Actual

Confruntat, de la începutul acestui an, cu un număr uriaş de solicitări, Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Prahova urmează să introducă, de zilele viitoare, o aplicaţie prin care prahovenii se vor putea programa online pentru eliberarea permiselor de conducător auto. Aplicaţia, similară celei deja funcţionale pentru înmatriculări, este în probe în această perioadă şi ar putea deveni disponibilă în următoarele zile.

 

Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Prefecturii prahova, instituţie care are în subordine Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor.

„În acest moment se lucrează la platforma online pentru permise, sperăm să intre pe verificări şi în momentul în care va fi funcţională vom informa prahovenii. Ea va fi similară platformei deja funcţionale pentru înmatriculări. Spre deosebire de cea de la înmatriculări, unde se trecea numărul de maşini, în acest caz beneficiarii vor introduce CNP-ul, astfel încât să se evite falsurile sau situaţiile în care o persoană scoate mai multe bonuri de ordine”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Mihai Condrescu.

Măsura vine în condiţiile în care acest serviciu se confruntă, în ultimele luni, cu un număr uriaş de solicitări, explicat prin eliminarea taxei de înmatriculare, pe de o parte, şi prin expirarea termenului de valabilitate la permisele auto eliberate în 1997 şi preschimbate în 2007, în condiţiile în care în urmă cu 20 de ani s-au introdus noile permise, tip card, foarte mulţi români şi-au făcut la acel moment permisele după noul model, iar în 2017 sunt nevoiţi să vină pentru reînnoire.

Back To Top