Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Călătorii care nu-și cumpără bilet nu vor mai fi tolerați în trenurile CFR Călători. Compania și Direcția de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române colaborează pentru asigurarea unui nou serviciu, paza în trenuri.

Activitatea agenților de pază se desfășoară în special în garniturile cu risc ridicat de călătorie frauduloasă în care se înregistrează și un grad îngrijorător de infracționalitate. "Aceste neajunsuri reprezintă un semnal de alarmă deloc de neglijat pentru CFR Călători și se reflectă în siguranța/integritatea atât a personalului feroviar cât și a călătorilor de bună credință. În perioada următoare, vor fi monitorizate trenurile vizate și de asemenea, evoluția vânzărilor de bilete și abonamente pentru acestea", au anunțat reprezentanții CFR Călători.

La prima acțiune de acest tip au fost verificate cinci trenuri de pe ruta București - Fetești - Constanța. "În cele 5 trenuri, care au circulat cu capacități între 250 și 500 locuri/tren și grade de ocupare între 40% și peste 100%, au fost depistați fără legitimații de călătorie 275 de pasageri, cărora le-au fost eliberate bilete la tarif de taxare în tren. De asemenea, 217 pasageri care au urcat din stațiile fără puncte de vânzare legitimații de călătorie au plătit un tarif similar celui de la casa de bilete", potrivit bilanțului de la finalul acțiunii.

Conform reglementărilor în vigoare, pasagerii care urcă din punctele de oprire unde nu sunt case de bilete au obligaţia de a se prezenta imediat după urcarea în tren la personalul feroviar pentru a-şi cumpăra bilete, la un tarif similar celui de la casa de bilete. Conducerea CFR anunță că acţiunile de control se vor derula şi în perioada următoare, în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii rețele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic.

Cei care refuză biletul de taxare în tren trebuie să știe că un astfel de gest îi poate costa scump. Conform legii, pentru ei se întocmește un proces verbal de contravenţie a cărui valoare se compune din  amendă contravenţională, care este cuprinsă între 250-400 lei, tariful de transport (bilet taxare în tren) pentru distanţa aferentă, tariful suplimentar în valoare de 300 lei și speze poştale şi tarif de identificare în valoare de 30,8 lei.

 

Foto: CFR Călători

ADMITERE LICEU - Oferta colegiilor și liceelor din județ în anul 2017. Învățământul dual, în premieră în Prahova

Inspectoratul Școlar Județean Prahova a publicat Ghidul candidatului pentru admiterea în anul școlar 2017 - 2018 în învățământul liceal, învățământul profesional și, în premieră, învăţământul dual, care se regăsește și în județul Prahova,

Absolvenții de liceu din județ au la dispoziție 5.381 de locuri la liceu, în această vară, dintre care 109 rezervate pentru candidații de etnie romă. Oferta vine din partea a 42 de licee și colegii și este comparabilă cu cea de anul trecut.

Cele mai puține clase sunt cele cuprinse în filiera vocațională: trei la Colegiul de Artă, una cu specializarea Învățători-educatoare, la Colegiul Național "Jean Monnet", patru cu profil sportiv, plus 120 de locuri la Colegiul Național Militar de la Breaza.

În învățământul profesional sunt disponibile, pentru admiterea 2017, 6.034 de locuri, în numai 27 de licee și colegii din județ. se remarcă, anul acesta, că trei unități de învățământ au renunțat să mai propună locuri pentru clase profesionale. Din oferta la această categorie lipsesc Liceul "Brâncoveanu Vodă" din Urlați și Colegiul Tehnic "Gheorghe Lazăr" din Plopeni, care au rămas doar cu clasele de liceu, dar și "Tase Dumitrescu" din Mizil, cu mențiunea că aici, din toamnă, vor funcționa și primele clase organizate în județul Prahova în învățământul dual. Aici au fost aprobate 20 de locuri pentru calificarea "mecanic agricol", în baza parteneriatului încheiat de ISJ Prahova, conform legii, cu SC PAJO AGRICULTURE SRL Mizil, și încă 24, pentru formarea de sudori și operatori la mașini cu comandă numerică, datorită parteneriatului încheiat cu Fundația "Carmistin" și SC MFA SA Mizil.

Pentru candidații care se vor înscrie la admiterea la liceu, metodologia prevede că ei vor ocupa un loc la una dintre clasele pentru care au optat în funcție de media de admitere, în care media de absolvire va reprezenta 20%, iar cea de la Evaluarea Națională 80%. Este o altă noutate a acestui an, ponderea rezultatelor din anii de gimnaziu fiind redusă de la 25%, cât a fost la sesiunile din verile anterioare.

Formule aparte vor fi aplicate în cazul liceelor vocaționale, în funcție de profil și probele de aptitudini stabilite pentru fiecare în parte.

Formula de bază se aplică și pentru calculul mediei de admitere în învățământul profesional, mai puțin în cazul în care numărul de candidați este  mai mare decât numărul locurilor oferite de unitatea de învățământ. Altfel, se aplică o a doua formulă, în care media de admitere calculată după metoda descrisă anterior reprezintă 70%, iar 30% este nota obținută la proba suplimentară de admitere stabilită de unitatea de învățământ.

Aceleași reguli se aplică și pentru admiterea în învățământul dual, cu mențiunea că, în acest caz, probe de admitere pot fi organizate și dacă numărul candidaților nu depășește numărul de locuri, în cazul în care operatorii economici parteneri solicită acest lucru.

Metodologia, oferta și calendarul admiterii 2017 le găsiți, integral, AICI.

 

Back To Top