Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

IMG 0596Un grup de 25 de elevi ai Școlii Gimnaziale Mihai Viteazul din orașul prahovean Boldești-Scăeni a vizitat luni, 15 mai 2017, stația de sortare a deșeurilor reciclabile din localitate, în cadrul unei activități educaționale de conștientizare a importanței sortării și reciclării pentru mediul înconjurător și pentru comunitatea în care trăim.

Vizita elevilor reprezintă doar o primă acțiune dintr-o serie de activități educaționale de conștientizare care au rol direct de a implica toți factorii locali dar și județeni în efortul de formare a unei mentalități care se axează pe o conduită îndreptată către ocrotirea mediului înconjurător, așa cum se întâmplă de ani buni în toate țările civilizate din Uniunea Europeană.

IMG 0626„Această stație de sortare reprezintă un pas înainte curajos făcut de Consiliul Județean Prahova. Din păcate, deocamdată activitatea de sortare, de concesionare și management al deșeurilor funcționează încă destul de greu în județ. Societatea noastră este specializată în activități de sortare și chiar vrem să demonstrăm că această linie de sortare este funcțională și în sensul eficienței. Din păcate, în acest moment stația nu funcționează la capacitate maximă, pentru că în județ nu se face colectarea separată, iar cantitățile aduse la noi sunt mult sub nivelul proiectat al stației", explică reprezentantul companiei Brai-Cata SRL, societatea care manageriază activitatea stației de sortare.

De ce nu funcționează bine activitatea de reciclare a deșeurilor în județul Prahova

Consiliul Județean Prahova este beneficiarul acestei activități desfășurată de stație, iar UAT-urile (primăriile-unitățile administrativ teritoriale) intră sub coordonarea ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova).
„Sunt două entități diferite acum. ADI se ocupă de monitorizare și încă nu are capacitatea să se implice atât de mult, iar primăriile, după ce se va face concesionarea activității, trebuie să se implice mai mult.

IMG 0620Acestea trebuie să se implice prin conștientizarea și monitorizarea surselor de colectare separată, pentru că este foarte important ca deșeurile să nu se amestece, pentru a ajunge la stația de sortare cât mai multă fracție reciclabilă și cât mai puțină fracție la depozitare, acesta fiind și un target la nivel european.

Noi, cei care ne ocupăm cu managementul stației de sortare, vrem să creștem capacitatea și să ajungem la parametrii de sortare la care a fost proiectată stația, dar avem nevoie de materia primă care este adusă de societățile care se ocupă de colectarea și transportul deșeurilor. Primăriile ar trebui să se implice mai mult prin ADI, să monitorizeze ce se colectează, cum se colectează, să se refuze deșeurile care nu sunt colectate separat".

Care e câștigul

Sunt avantaje multiple, se protejează mediul, se reduc costurile și se atinge și targetul în ceea ce privește volumul depozitării. Prin tratatul de aderare la UE se prevăd etape care să ducă, până la sfârșitul lui 2020, la o reducere cu 50 la sută a nivelului depozitării, iar nivelul reciclării să atingă niște parametri fixați pe tipuri de deșeuri.

IMG 0639De ce trebuie să selectăm de la început gunoiul

Deșeurile trebuie să se separe de la început, pentru că altfel ajung contaminate și nu mai pot merge spre reciclare, ci spre depozitare (groapa de gunoi), nu se mai pot valorifica și ajung la coincinerare. Procesul de reciclare are mult mai puține pierderi odată cu sortarea de la început.

Proiectul Ecoșcoala

Proiectul de Conștientizare Ecoșcoala este organizat sub egida Consiliului Județean Prahova în parteneriat cu Primăria Boldești-Scăeni și cu societatea care manageriază activitatea stației, SC Brai-Cata SRL.

Anca Vișan. actualitateaprahoveana.ro

IMG 0598
IMG 0612

IMG 0601

 IMG 0600

Back To Top