Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

catuse01Directorul Direcţiei de Accize şi Operaţiuni Vamale Ploieşti, Cornel Costea, a fost reţinut, în această seară, pentru 24 de ore, de către procurorii anticorupţie, sub acuzaţia de luare de mită. Reţinerea lui Costea are loc după ce anchetatorii DNA au descins la biroul vamal Ploieşti, unde au percheziţionat autoturismul de serviciu al şefului vămii şi de unde au ridicat mai multe documente. Tot atunci Cornel Costea a fost dus la audieri la sediul DNA din Bucureşti. Mâine, Cornel Costea va fi prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

În vreme ce la Bucureşti şeful DNA, Daniel Morar, prezenta bilanţul instituţiei pe anul trecut, la Ploieşti, procurorii anticorupţie descindeau la sediul biroului vamal Ploieşti, situat în parcul industrial Ploieşti de la Crângullui Bot. Operaţiunea s-a făcut fără elicoptere, fără autocare, în schimb nu au lipsit televiziunile de  ştiri ai căror reporteri ar fi avut, din întâmplare, treabă pe la vamă exact în momentele acelea.

În primă fază, anchetatorii DNA au percheziţionat maşina de serviciu al şefului vămii Ploieşti, o Skoda Octavia parcată în faţa sediului vămii, apoi au urcat în biroul directorului interimar Cornel Costea, După câteva zeci de minute procurorii l-au scos pe Costea din sediul vămii l-au urcat într-o maşină şi au plecat cu el spre Bucureşti. La scurt timp, alţi reprezentanţi ai DNA au ieşit din sediul vămii Ploieşti cu câteva plicuri ce conţineau documente de la vamă. În tot acest timp operaţiunile la vama Ploieşti s-au desfăşurat la fel ca îmtr-o zi obişnuită de lucru.

Acuzat de luare de mită

Oficial, anchetatorii de la DNA nu au făcut nicio declaraţie legată de acţiunea de la Ploieşti. Surse judiciare spun însă că şeful vămii este cercetat pentru luare de mită. Până în prezent, Costea este singurul reţinut şi audiat în acest caz.

Ridicarea şefului vămii Ploieşti a stârnit un val de reacţii în lume apolitică prahoveană. Subit, parlamentari de Prahova care în mai bine de doi ani de mandat nu au zis nimic despre vama Ploieşti şi despre matrapazlâcurile care se fac acolo şi-au amintit că au citit în presă cum Cornel Costea a fost pus director la vamă cu susţinerea UNPR, la dorinţa expresă a senatorului Sorin Chivu, actual vicepreşedinte UNPR, ales sub sigla PSD. În faţa acestor acuzaţii, Chivu se jură că nu îl cunoaşte pe Costea, că UNPR nu are nici un om la vamă şi că aşteaptă concursul pentru a-şi înscrie candidatul pentru şefia Biroului vamal Ploieşti.

Senatorul Sorin Chivu a făcut şi o dezvăluire interesantă: Cornel Costea nu este angajat al Autorităţii Naţionale a Vămilor, ci a fost transferat la vama Ploieşti dintr-o structură a ANAF. Dezvăluirea lui Chivu este confirmată de declaraţia de avere a directorului vămii Ploieşti, declaraţie care relevă faptul că acesta a lucrat la ANAF.

Anastase: nu ştiu cine e regina

În timp ce la Vama Ploieşti avea loc acţiunea coordonată de DNA Bucureşti, la sediul PDL Prahova preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase mărturisea că nu ştie prea multe despre mecanismul după care funcţionează birourile vamale în România. Întrebată de un jurnalist dacă ştie cine este „regina” corupţiei din vămi, Anastase a spus că nu ştie, dar s-a arătat foarte sigură că vârful piramidei corupţiei din birourile vamale nu este din PDL. Argumentul adus de Anastase este faptul că PDL susţine „demersul” procurorilor anticorupţie.

Back To Top