Categorie: Actual

Weekend-ul va fi canicular, în special în județele din sud și est, dar în curând furtunile vor mătura cam toate regiunile.

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o nouă informare meteo, potrivit căreia canicula va persista și duminică pe arii relativ extinse în Oltenia, Muntenia și local în Moldova și Transilvania. În aceste zone Se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35...36 de grade, iar în extremitatea de sud a țării, cu totul izolat, 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească ușor pragul critic de 80 de unități, local, în special în regiunile sud-vestice și sudice.
Vremea schimbă foaia, însă, de duminică seară. În noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar luni (21 august) și în restul teritoriului vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Back To Top