Categorie: Actual

Din această seară, vremea schimbă foaia, iar meteorologii avertizează cp trebuie să ne așteptăm la ploi abundente, dar și furtuni violente și temperaturi în scădere. Potrivit unor prognoze, la începutul săptămânii viitoare vor exista regiuni unde maximele abia vor atinge 20 de grade Celsius.

 

Informarea meteo actualizată duminică arată că, de diseară, ora 18.00, până marți, la ora 8.00, "vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice. Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de duminică (20 august) și în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) și în noaptea de luni spre marți (21/22 august) în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15...20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie. Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă".
În paralel, meteorologii au emis și un cod galben de precipitații abundente care afectează, total sau parțial 27 de județe, inclusiv zona montană a Prahovei. Acesta este valabil în intervalul 20 august, ora 23.00 - 21 august, ora 23.00, la munte, în Maramureș, Transilvania și în vestul Moldovei, unde cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Back To Top