Categorie: Actual

În 2017 este rândul manualelor de clasa a V-a să se lase așteptate. Acestea vor ajunge la elevi cel mai devreme la două luni de la începerea anului școlar.

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Educației, Liviu Pop, în ședința de Guvern, după ce oficialul a fost întrebat de premierul Mihai Tudose care este situația manualelor. "Toate manualele, cu excepţia clasei a V-a sunt deja în şcoli. La clasa a V-a, pentru primele două luni de zile avem soluţie de rezervă cu îndrumarele pentru fiecare elev, în aşa fel încât odată cu finalizarea contestaţiilor pe care editurile le-au făcut, să integrăm manualele în timpul anului şcolar, dar în 11 septembrie toţi elevii vor avea îndrumătorul, profesorii vor fi formaţi în aşa fel încât să poată desfăşura normal ora", a spus Liviu Pop.
Curios să afle ce este așa deosebit la manualele de clasele a V-a, Mihai Tudose a fost informat de ministrul Educației că "anul trecut în noiembrie trebuia finalizate programele şcolare pentru clasa a V-a, guvernul tehnocrat nu le-a făcut, le-a prelungit până în martie anul acesta, iar în martie, când puteam lua o decizie de rezolvare a problemei, nu am luat decizia din cauza unei dezinformări din Ministerul Educaţiei, lucru pe care o să-l finalizăm săptămâna viitoare prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proastă din partea ministerului..."

Back To Top