Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

incendiuStrăvechiul obicei al românului de a-şi curăţa curtea, grădina sau terenul arabil dând foc dă mari bătăi de cap angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Numai la sfârşitul săptămânii trecute zeci de pompieri au intervenit pentru stingerea unor incendii de vegetaţie uscată în nu mai puţin de 17 localităţi.
La Ploieşti, Boldeşti Scăieni, Lipăneşţti, Valea Călugărească, Gornet, Vărbilău, Bărcăneşti, Cărbuneşti, Berceni, Măgurele, Păuleşti, Plopu, Apostolache, Urlaţi, Breaza, Iordăcheanu şi Păcureţi 121 de hectare de teren au fost cuprinse de flăcări, după ce „gospodarii” care au dat foc resturilor menajere sau vegetale nu au mai putut ţine flăcările sub control. 

Pompierii le reamintesc proprietarilor de terenuri agricole că au voie să facă focul pe terenuri doar în anumite condiţii:

-         focul se face doar pe timp de zi ţi atunci când nu bate vântul

-         focul trebuie în permanenţă supravegheat

-         miriştea trebuie parcelată în suprafeţe de cel mult 10 hectare, prin fâşii arate

-         zona de ardere trebuie izolată prin fâşii arate astfel încât să se evite extinderea focului la căi de comunicaţie, construcţii, păduri, culturi agricole vecine

-         pentru suprafeţele mai mici de 5 hectare trebuie să existe la îndemână substanţe şi mijloace de stingere

-         pentru suprafeţe de peste 5 hectare cei care pun foc trebuie să aibă la îndemână un plug şi o cisternă cu apă, pentru a interveni dacă este cazul

-         colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată

-         curăţarea vegetaţiei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri

-         stingerea totală a focului înaintea de părăsirea locului arderii

-         se interzice acoperirea cu pământ a focarelor

-         în zona de siguranţă a căii ferate, vegetaţia uscată şi resturile vegetale se curăţă obligatoriu de către proprietarii de drept ai terenurilor

-         zona de siguranţă a drumurilor naţionale şi judeţene se curăţă obligatoriu de vegetaţia uscată şi resturile vegetale de către administratorii acestora şi, după caz, de proprietarii de drept ai terenurilor.

Pompierii reamintesc că arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional conform prevederilor HGR 537/2007 cu amenzi cuprinse între 1000 şi 2500 de lei.  

În cazul observării unui incendiu, trebuie asigurată stingerea operativă a acestuia prin alertarea imediată a serviciilor comunitare voluntare pentru situaţii de urgenţă, concomitent cu anunţarea evenimentului la Dispeceratul unic de urgenţe, la numărul 112.

Back To Top