Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Un ordin al ministrului de Interne, publicat în Monitorului Oficial, modifică legislația privind recursul compensatoriu și include, în calculul zilelor libere, și perioada petrecută de deținuți în arest, dacă aceștia nu au beneficiat de condiții corespunzătoare. Federația Sindicatelor din ANP lansează un nou semnal de alarmă și arată că modificările permit eliberarea mai mutlor condamnați și, totodată, impun recalcularea multor pedepse, ceea ce lasă loc pentru noi erori.

 

Potrivit sindicaliștilor din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, angajaţii centrelor de detenție au luat socotelile de la zero, publicarea ordinul ministrului de Interne (nr. 140/2017) prin care se stabilesc aresturile de poliţie care au condiţii improprii. "Având în vedere că acest ordin apare cu aproape o lună întârziere de la aplicarea legii recursului compensatoriu (19 octombrie 2017), toate calculele vor trebui refăcute pentru a fi avute în vedere zilele petrecute în detenţie în condiţii improprii în aresturi. Ceea ce înseamnă că pot apărea şi alte erori de sistem şi că, cel mai probabil, vor fi cazuri de deţinuţi care ar fi trebuit deja puşi în libertate în perioada 19 octombrie - 17 noiembrie 2017. Trebuie, de asemenea, refăcute calculele pentru liberarea condiţionată pentru toţi deţinuţii care, beneficiind de legea recursului compensatoriu, vor intra mai repede în comisiile de liberare condiţionată", avertizează FSANP, cerându-i ministrului Justiției o reacție urgentă privind riscul ca unele persoane să fie ținute în detenție peste termenul legal.

Acesta este numai unul dintre aspectele semnalate de reprezentanții Federației. Al doilea, cel puțin la fel de grav, se referă la numărul foarte mare de deținuți eliberați în ultima lună și, mai ales, la încercările ministrului Tudorel de a-l "masca", prin omisiune. Concret, potrivit FSANP, ministrul a prezentat public numai o parte din cifre (VEZI DETALII), fără a face referire la o categorie numeroase, și anume cea a deținuților care au  intrat mai devreme în comisiile de eliberare condiționată și, implicit, au fost eliberați mai devreme decât în lipsa acestei legi:  "Doar ieri, 16.11.2017, au fost puşi în libertate condiţionat, ca urmare a aplicării legii recursului compensatoriu, un număr de 128 de deţinuţi, numărul total al deţinuţilor din penitenciare scăzând astfel la 24.336. Acest trend se va păstra o bună perioadă de timp, pe măsură ce beneficiarii recursului compensatoriu vor fi prezentaţi comisiilor de liberare condiţionată. Dar, pentru că dezinformarea prin omisiune rămâne dezinformare, vă punem la dispoziţie cifrele exacte ale graţierii mascate, după o lună de aplicare. Cel mai probabil domnul Tudorel Toader va fi iarăşi surprins, însă în perioada 19.10.2017 - 15.11. 2017 ca urmare a aplicării legii recursului compensatoriu, numărul de deţinuţi din penitenciare a scăzut de la 25.798 la 24.464, conform datelor prezentate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). Rezultă, deci, că au fost puşi în libertate, prin aplicarea acestei legi, un număr de 1.334 de deţinuţi, din care 674 la termen, aşa cum a precizat dealtfel şi ANP. Restul de 660 au fost puşi în libertate condiţionat, aceştia intrând mai repede în comisiile de liberare tocmai pentru că le-au fost scăzute pedepsele prin recursul compensatoriu (nb! Această cifră a crescut deja cu 128 ieri) ."

 

Back To Top