Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Legea Salarizării Unice lovește programele internaționale de sănătate pentru pacienții români. Pentru că le interzice specialiștilor din sistemul sanitar să mai ia banii după cum stabilește finanțatorul extern, zeci de milioane de euro riscă să se piardă. Este vorba despre bani care ar trebui folosiți în beneficiul bolnavilor de cancer, tuberculoză sau infectați cu HIV.

România este beneficiara mai multor programe care sunt finanțate din fonduri europene, norvegiene, de la Fondul Global ori din alte surse internaționale pentru boli grave: tuberculoză, cancer, hiv. Legea taie liniile de finanțare cu 30 de milioane de euro numai pentru tuberculoză. Vor muri oameni, spun medicii de la Institutul "Marius Nasta", scrie jurnalista Paula Rusu, care publică un memoriu transmis de aceștia către prim ministru și ministrul Muncii, solicitând ca legea să fie pusă în acord cu hotărâea de Guvern prin care se stabilește finanțarea internațională pentru proiectele din sănătate.
Așa cum arată lucrurile în acest moment, însă, sunt amenințate vieți, iar România s-ar putea confrunta cu o epidemie de tuberculoză. Pentru că, deși, în ultimii 10 ani, 51 de milioane de euro au venit din străinatate pentru tratarea bolnavilor de tuberculoză, pe lângă fondurile plătite de Ministerul Sănătății, tot avem 12.000 de bolnavi pe an, ceea ce înseamnă un sfert din cazurile înregistrate în toată Europa.
"Specialiștii din sistemul medical alături de experți din sfera ong-urilor de sănătate sunt cei care concep și apoi pun în practică proiecte care pot cuprinde de la modernizări ale spitalelor până la cumpărarea de medicamente. Aceste lucruri deja se întâmplă. Schema de finanțare a personalului e stabilită de finanțatorul extern, care stabiliește un anumit tarif pe oră. Ori, legea salarizării unice le zice medicilor, asistentelor si celorlalti specialiști care sunt în serviciul medical că nu au voie sa mai ia banii după cum stabilesc fondurile europene. Niciun partener străin nu îsi asumă să nu plătească sumele așa cum au fost stabilite în proiect, ceea ce duce la blocarea totală a plăților și suspendarea proiectelor. E vorba de trei programe, unul de 10 milioane de euro, unul de 15 milioane de euro și unul de 4 milioane de euro care acoperă nevoile unei părți a pacieților cu tuberculoză. Și acum să vedem care sunt consecințele punctual: nu se mai cumpără medicamentele pentru pacienții cu forme grave de tuberculoză MDR și XDR, sunt pacienți trimiși la moarte; se suspendă fondurile pentru dotarea caravanei de diagnostic rapid care așteapă să fie echipată și trimsă în țară, caravana e deja la București dar fără tehnologie pe ea; echipamentele și consumabilele de diagnostic rapid nu vor mai putea fi cumpărate. Chiar în clipa de față, cu tot cu ajuor străin statul nu este în stare să cumpere medicamentele necesare tratării cazurilor grave de tbc. Conform Observatorului Român de Sănătate, din 28 de medicamente folosite în tratarea tuberculozei nu se găsesc sau lipses temporar 18. Vă dați seama ce genocid ne așteaptă dacă nu se modifică legea care taie cele 30 de milioane de euro?", scrie Paula Rusu, pe site-ul său.
Vedeți documentele pe paularusu.ro.

 

Back To Top