Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Un proiect de ordin publicat de Ministerul Sănătății ar putea lăsa mulți șoferi fără permis, în timp ce alții își pot lua gândul de a mai ajunge, vreodată, să stea la volan. Inițiativa este justificată prin necesitatea transpunerii, în legislația națională, Directivei 2016/1106 a Comisiei, din 7 iulie 2016. Aceasta se referă la persoanele bolnave de afecțiuni cardiovasculare sau diabet.


"Afecţiunile cardiovasculare pot determina o alterare bruscă a funcţiilor cerebrale, care constituie un pericol pentru siguranţa rutieră, reprezentând un motiv pentru interzicerea, cu titlu temporar sau permanent, a conducerii unui autovehicul", se arată în proiectul de ordin, aflat în consultare publică până la finalul lunii ianuarie. Prin acesta, lista afecțiunilor este actualizată. Documentul face referire la boli cardiovasculare care nu permit eliberarea sau reînnoirea permisului pentru candidații, respectiv șoferii diagnosticați cu acestea decât după "afecțiunea în cauză a fost efectiv tratată și sub rezerva avizului eliberat de medicul de specialitate cardiologie și, după caz, prin efectuarea unui control medical periodic".
În această categorie intră afecțiuni precum bradiaritmii, tahiaritmii supraventriculare și ventriculare, simptome de angină, până la unele grave, cum ar fi stenoza, infarctul sau probleme care impun operație de bypass, transplant ori chirurgie valvulară. Inclusiv anumiți hipertensivi ar putea ajunge în situația de a rămâne fără permis.
O altă grupă sunt afecțiunile care vor interzice categoric, în cazul acestor pacienți, eliberarea sau reînnoirea permisului auto. Din aceasta fac parte implantarea unui defibrilator, bolile vasculare periferice, insuficiența cardiacă, dispozitive de asistență cardiacă, cazuri de cardiopatie valvulară însoțită de regurgitare aortică, stenoză aortică, regurgitare mitrală sau stenoză mitrală, cardiopatie valvulară de clasa NYHA III sau IV sau fracția de ejecție mai mică de 35%, stenoză mitrală și hipertensiune pulmonară severă sau cu stenoză aortică severă evaluată ecocardiografic sau stenoză aortică care provoacă sincope, cazuri de sindrom de QT lung, cazuri de sindrom Brugada.
Eliberarea sau reînnoirea permiselor de conducere poate fi restricționată pentru candidații sau conducătorii auto care prezintă și alte boli cardiovasculare, mai prevede proiectul de ordin.
De asemenea, conform inițiativei, "un candidat sau un conducător auto care suferă de diabet zaharat și care urmează un tratament medicamentos cu risc de inducere a hipoglicemiei trebuie să demonstreze că înțelege riscurile hipoglicemiei și că este capabil să țină sub control aceste episoade; nu se eliberează și nu se reînnoiesc permisele de conducere auto în cazul solicitanților sau conducătorilor auto care nu au primit informații referitoare la aceste riscuri și nu sunt deplin conștienți de implicațiile hipoglicemie. În cazul în care un candidat sau un conducător auto cu diabet zaharat urmează un tratament medicamentos, eliberarea sau reînnoirea permiselor se efectuează numai pe baza avizului medicului diabetolog și, după caz, pe baza unor controale medicale periodice efectuate la intervale de maxim 5 ani; nu se eliberează și nu se reînnoiesc permisele de conducere în cazul candidaților sau conducătorilor auto cu hipoglicemie cronică gravă decât dacă solicitările sunt susținute de un aviz al medicului diabetolog și de efectuarea unor controale medicale periodice; în cazul hipoglicemiilor cronice grave în timpul orelor de activitate, permisul de conducere auto se eliberează sau se reînnoiește numai după ce au trecut 3 luni de la cel mai recent episod".
POtrivit bolicardiovasculare.ro, Comparativ cu celelalte state ale Uniunii Europene, în anul 2013 România s-a situat pe penultimul loc în ceea ce privește numărul de proceduri de angioplastie și de proceduri de bypass efectuate pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare. În ceea ce privește dotarea cu angiografe, România este pe ultimul loc, la egalitate cu Macedonia. Afecțiunile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate în România, reprezentând 57% din total cauze deces.
În 2015 Ministerul Sănătății indica numărul persoanelor cu diabet aflate în evidențe 999.192 (+8,73%) și numărul de persoane diagnosticate în cursul anului 2015 a fost de 73.740 (202 cazuri noi pe zi). Conform CNAS, între 2006 și 2016, numărul persoanelor pentru care s-au decontat tratamente pentru diabet s-a dublat, notează Federația Asociațiilor Diabeticilor din România.
Proiectul de ordin elaborat de Ministerul Sănătății, inclusiv lista completă a afecțiunilor pe care le vizează, poate fi consultat AICI.

 

Back To Top