Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

În plin sezon turistic pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare este de aproape 100%, salvamontiștii îi avertizează pe turiști cu privire la pericolele care îi pândesc dacă se avântă în zone cu risc de avalanşă sau pe trasee ori pârtii, fără a fi echipați corespunzător.


"Pentru cei care vă veţi îndrepta către zonele turistice în care se află domenii de practicarea sporturilor de iarnă, Salvamont România face câteva recomandări :
> Alegeţi un echipament de alunecare pe zăpadă corespunzător, din punct de vedere al caracteristicilor tehnice şi al reglajului legăturilor, greutăţii corporale şi nivelului dumneavoastră de pregătire .
> Abordaţi, la început, cu precauţie pârtiile de schi, întrucât nu mai deţineţi aceleaşi abilităţi sportive ca la finalul sezonului trecut şi este necesară o mică perioadă de reacomodare.
> Schiați în așa fel încât să nu puneți în pericol viața altui schior sau să îi cauzați acestuia vreun prejudiciu.
> Adaptați-vă viteza și maniera proprie de a schia conform pregătirii tehnice, condiției fizice, stării zăpezii, gradului de dificultate a pârtiei, condițiilor atmosferice și densității traficului de pârtie.
> Alegeți cu grijă traiectoria pe care urmează să coborâți, în scopul protejării schiorilor aflați în aval.
> Depășiți schiorul aflat în aval fie pe partea dreaptă, fie pe partea stângă, cu condiția ca această depășire să fie suficient de largă pentru a evita o eventuală evoluție neașteptată a celui ce urmează să fie depășit.
> Asigurați-vă, printr-un examen atent al traficului din amonte și al celui din aval, că atât dumneavoastră, cât și alți schiori sunteți în afara oricărui pericol, cu ocazia traversării unei pârtii sau a reluării parcursului, după o oprire temporară pe pârtie.
> Evitați staționarea pe pârtie, mai ales pe porțiunile înguste ale acesteia sau pe cele lipsite de vizibilitate. În cazul căderii, eliberați pârtia în cel mai scurt timp posibil.
> Utilizați numai marginea pârtiei pentru urcarea sau coborârea pe jos, fără schiuri.
> Respectați indicatoarele de semnalizare și balizele de marcare instalate pe pârtie și pe traseele de schi pentru agrement: Nu schiați în pădure, Nu coborâți direct, Interzis săniușul, Nu circulați pe pârtie
> Respectați marcajele internaționale pentru gradele de dificultate ale pârtiilor de schi: verde-foarte ușor, albastru - uşor, roșu-mediu, negru - dificil
> Anunţați echipă locală Salvamont , direct , prin Dispeceratul Național Salvamont la numărul de telefon 0Salvamont (0725.826.668) sau prin Serviciul 112 în cazul producerii unui accident pe pârtie, specificând următoarele: numele dumneavoastră, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, când s-a produs accidentul și locul unde se găsesc persoanele accidentate.
> Încercați să protejați locul accidentului şi accidentatul, amplasând pe pârtie la 5-6 metri în amonte, o barieră de schiuri înfipte în zăpadă , până la sosirea echipei Salvamont.
> Protejaţi termic accidentatul şi încercaţi să îi asiguraţi suport psihologic.
> În cazul unor căzături puternice încercaţi să nu mişcaţi persoana accidentată şi nu permiteţi să intervină decât persoane cu pregătire medicală, medici, asistenţi/paramedici sau salvamontişti. Cazuistica accidentelor cu traumatisme de coloană este destul de mare în cazul accidentelor pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă şi intervenţia unor persoane fără pregătire medicală sau echipamentul necesar poate fi fatală accidentatului.
> Nu acceptaţi să fiţi transportaţi în afara pârtiei decât cu mijloace de transport specifice, tip targă de pârtie, şi doar după ce s-a făcut imobilizarea corespunzătoare a zonei afectate.
> Nu folosiţi mijloace de alunecare improvizate, tip pungi sau capace de plastic, nu sunt controlabile şi generează accidente grave.
Echipele Salvamont, singurele structuri care deţin personal pregătit profesional şi atestat legal pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont ( 0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.
Salvamont România, prietenii dvs. dintotdeauna de pe cărările munţilor vă doresc zile frumoase la munte şi Sărbători fericite!", au transmis salvamontiștii.
Potrivit Mediafax, în stațiunile de pe Valea Prahovei se află, de Crăciun, în jur de 35.000 de turiști, iar numărul lor va crește de Revelion.
În masivele Făgăraș și Bucegi sunt valabile și avertizări de avalanșă. Este cod galben, ceea ce înseamnă risc redus la altitudini sub 1.800 de metri, dar cod portocaliu (risc însemnat), chiar roșu (risc mare) în Bucegi, respectiv în Făgăraș, la altitudini de peste 1.800 de metri.

 

Back To Top