Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Aproape 1.000 de prahoveni uciși de poluare, în 2016, și alți 37.000 grav bolnavi! La opt luni de la momentul în care USR Prahova, la inițiativa deputatului Dan Rădulescu, a început campania împotriva poluării din Ploiești și zonele limitrofe, centralizarea informațiilor strânse până acum duce la concluzii care ar trebui să le dea fiori și prahovenilor de rând, și celor de care ar depinde stoparea acestei situații, măcar pentru faptul că și ei sunt, în esență, oameni, cu familii, sănătate și o viață pe care presupunem că vor să o trăiască. Parlamentarul a prezentat rezultatele unui studiu ce poate constitui lejer dovada că locuitorii județului sunt în pericol de moarte!


Pe baza răspunsurilor la interpelările făcute de-a lungul timpului către Direcția de Sănătate Prahova, Garda de Mediu și Casa de Sănătate Prahova, conferențiar universitar doctor Silviu Gurlui și doctor Cristina Bumbaru au elaborat un prim studiu referitor la efectele poluării asupra stării de sănătate a locuitorilor din Ploiești și împrejurimi, din care rezultă clar că ceea ce se întâmplă de ani buni, cu acceptul tacit al autorităților competente, este, cum spuneam și mai demult, un adevărat atentat la sănătatea publică, spune deputatul Dan Rădulescu, prezentând detaliat principalele categorii de poluanți care induc afecțiuni majore asupra sănătăţii umane, numărul cazurilor de decese și afecțiunile. "Pentru Prahova au fost identificate patru categorii mari de afecțiuni care au dus la deces: boli ale aparatul cardio-circulator, tumori maligne, boli ale aparatului respirator și ale aparatului digestiv. Sunt înregistrate creșteri de la an la an, practic, anual se îmbolnăvindu-se peste o treime din populație! Iar aceste îmbolnăviri necesită tratamente și internări. În România, costurile fiecărui tratament/internare (15 zile) se ridica la aproximativ 500 euro de persoană. Rezultă că în zonele expuse poluării cheltuielile medicale ajung la aproximativ 19 milioane de euro anual! Desigur, ele ar putea fi evitate printr-o reducere a gradului de poluare și, implicit, al numărului de pacienți internați. Fiecare categorie de decese este cauzată de o serie de factori - particule micrometrice în suspensie, hidrocarburi aromatice volatile (VOC), Ozon, diferite sortimente de gaze nocive. În graficele alăturate sunt indicate atât pentru decese, cât și pentru îmbolnăviri, posibilele cauze, tipuri de afecțiuni și o descriere sumară a acestora. Pentru anul 2016, nu sunt cunoscute toate datele legate de bolile aparatului respirator, ale aparatului digestiv, bolile aparatului cardio circulator si bolile aparatului genito urinar, o nouă interpelare, în acest sens, fiind trimisă, deja, Direcției de Sănătate Publică Prahova", anunță parlamentarul.
Totuși pe baza evoluției din anii anteriori – 2014 și 2015 - se poate intui o creștere a indicatorilor și pentru 2016, subliniază acesta. "Se remarcă, în mod îngrijorător, din cauza poluării, o evoluție, de la an la an, cu aproximativ 15%, a cazurilor de diabet. Aceasta este cea mai spectaculoasa creștere anuală din numărul total de afecțiuni, ajungându-se la un număr de 370 de bolnavi de diabet în anul 2016. Tot din cauza poluării, numărul total al îmbolnăvirilor a crescut, din anul 2014 în 2015, cu 1000 de cazuri (s-au îmbolnăvit în plus 1000 de oameni!), majorările bugetare alocate internărilor au crescut cu 600.000 euro anual, ajungând, in 2015, la un total de 19 milioane de EURO. Dacă se păstrează același ritm de poluare, prin inducție, se poate estima că, până în anul 2020, numărul deceselor va crește cu aproximativ 100 de cazuri, atingându-se o cifră de aproximativ 1.100 decese anual, iar numărul cazurilor de îmbolnăvire va crește cu 3.000, ajungându-se la un număr de 42.000 de cazuri", sunt cifrele prezentate de parlamentar, pe baza studiului amintit.
Potrivit acestuia, "poluanții prezenți în zonă, în special hidrocarburile și hidrogenul sulfurat, rezultate din industria petrolieră și clorurile, determină și alte boli, care nu sunt luate în evidență, și anume:
• boli neuro-degenerative (cauzate de cloruri și hidrocarburi care conțin oxizi de fier, folosite în abraziunea din industria petrolieră): Alzheimer și Scleroza multiplă
• avorturi spontane
• copii cu greutate mică la naștere
• malformații congenitale
• infertilitate masculină
• cancer genital (uterin și mamar)
• retard mental
• perturbarea metabolismului pe toate liniile
• boli de sânge (leucemii și limfoame)
• depresii
• afecțiuni inflamatorii și alergice ale căilor respiratorii superioare (rinita, faringita, laringita și traheita) și ale globilor oculari (conjunctivita și blefarita)".
Mai jos vă prezentăm rezultatele studiului și graficele de evoluție întocmite pe baza acestora:

 


Sursa: Facebook/Dan Rădulescu

Back To Top