Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Profesorii au renunțat la boicotarea simulării Evaluării Naționale. Luni, protestul s-a derulat doar în câteva școli din Prahova, Harghita, Buzău, Arad și Ialomița, deși FSLI anunța că testarea nu va putea avea loc în aproximativ 1.100 de unități de învățământ. În timp ce sindicaliștii acuză presiuni la care au fost supuși dascălii, pentru a abandona acțiunea de protest, ministrul Educației, Valentin Popa, anunță că profesorii care au participat la boicot riscă să fie cercetați disciplinar.

 

Proba de marți a simulării, cea la Matematică, se derulează conform programului, după ce profesorii, cei câțiva care au protestat, totuși, luni, au renunțat și ei la boicotarea testării. Și asta după ce, la nivel local, conducerile Inspectoratelor Școlare și directorii de școli au improvizat comisii în care i-au înlocuit pe protestatari. Sindicaliștii au acuzat și presiuni la adresa cadrelor didactice. "Peste două săptămâni sunt și alte unități de învățământ implicate, cu clase de liceu, unde ar trebui să aibă loc simularea Bacalaureatului. Facem o nouă  sondare, pentru a afla părerea membrilor de sindicat, referitor la un nou protest ", a anunțat Ion Duță, liderul sindicatului Școala Prahovei.

Între timp, reprezentanții FSLI pregătesc un răspuns pentru ministrul Educației, Valentin Popa, care a criticat în termeni duri acțiunea de luni și a avertizat că dascălii implicați ar putea fi cercetați disciplinar. În Prahova, ar putea fi vizați profesori din cele nouă școli în care a fost boicotată simularea de ieri (VEZI DETALII).

"Eu sunt preocupat de elevii care nu au putut să susţină simularea la Evaluarea Naţională şi pentru asta voi transmite conducerii inspectoratelor judeţene, din respectivele judeţe, unde acest lucru s-a întâmplat, să organizeze o nouă sesiune, doar la nivel de judeţ, pentru aceşti elevi, pentru a avea şi ei şansa de a se pregăti. Nu îmi dau seama despre ce fel de presiuni sau boicotare este vorba, dar ştiu foarte bine că toate comisiile judeţene care organizau Evaluarea Naţională aveau obligaţia să organizeze această simulare şi trebuiau să facă această simulare pentru aceşti elevi care sunt în faţa primului examen al vieţii lor, indiferent dacă o parte din profesori voiau sau nu să participe la această activitate. Ei ar fi trebuit să ia măsuri - mă refer la comisiile judeţene - şi pentru situaţii de acest gen, cum ar fi boicotul, dar şi pentru situaţii în care profesorii sunt bolnavi şi nu pot să vină. Deci nu putem să admitem că o astfel de simulare a unei Evaluări Naţionale nu poate avea loc", a spus Valentin Popa.

Acesta apreciază că profesorii au dreptul să protesteze, conform Constituției, dar fără să-i împiedice pe elevi să susțină simularea acestui examen important."Ar trebui şi părinţii, şi elevii să ia atitudine împotriva acestor activităţi",a  îndemnat ministrul.

Tot luni, Popa a anunțat că le va cere inspectoratelor judeţene organizarea unei noi simulări a Evaluării Naţionale, acolo unde proba de luni nu a putut avea loc. "Eu sunt preocupat de elevii care nu au putut să susţină simularea la Evaluarea Naţională şi pentru asta voi transmite conducerii inspectoratelor judeţene, din respectivele judeţe, unde acest lucru s-a întâmplat, să organizeze o nouă sesiune, doar la nivel de judeţ, pentru aceşti elevi, pentru a avea şi ei şansa de a se pregăti", a declarat ministrul Educației.

Foto ilustrație

Back To Top