Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Cu câteva luni înainte de starul sezonului de vârf la serviciile de eliberare a Pașapoartelor, autoritățile anunță noi măsuri, în speranța că astfel vor preveni aglomerația care se creează de obicei în sezonul estival, din cauza turiștilor care cer reînnoirea documentelor sau a românilor care se întorc din străinătate, în concediu, inclusiv pentru preschimbarea pașapoartelor.

 

Începând de miercuri, 7 martie, deținătorii de pașapoarte, care au comunicat la depunerea ultimei cereri un număr de telefon valabil, vor primi un SMS prin care vor fi informați că le expiră pașaportul, cu una până la trei luni înainte. Prin același mesaj, cetățenii vor fi încurajați să se programeze din timp pentru a evita timpii mari de așteptare din perioada de vară, a anunțat Ministerul de Externe.

Textul mesajului va fi: „Pașaportul dvs. va expira în curând. Pentru reînnoire, programați-vă online pe epasapoarte.ro (România) sau econsulat.ro (străinătate)“. Pentru SMS-urile transmise la nivel național, va figura ca semnatar D.G. Pașapoarte, iar în străinătate, Departamentul Consular. Mesajele vor fi trimise de la numărul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurând termenul  PAȘAPOARTE.

În această lună, SMS-uri vor fi transmise și cetățenilor cărora pașaportul le-a expirat în ultimele șase luni.

Potrivit MAE, sistemul informatic a fost pus la dispoziție de integratorul proiectului Sistemul Informatic Integrat de Management al Documentelor de Călătorie – E-Pass, Compania Națională Imprimeria Națională, în urma unei proceduri de achiziție derulată prin SEAP.

"Toţi românii care au paşapoarte vor fi notificaţi printr-un sms înainte cu una, până la trei luni de la data expirării paşaportului. Realizarea acestui proiect a fost posibilă datorită unei bune colaborări interministeriale, interinstituţionale dintre Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcţia Generală de Paşapoarte, Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul Consular şi Compania Naţională Imprimeria Română. Acesta este un exemplu că, atunci când colaborăm pe interesul public, putem să obţinem şi lucruri foarte frumoase şi utile pentru cetăţeni. Vor fi informaţi toţi cei care au comunicat numărul lor de telefon, printr-un sms. Cetăţenii vor fi încurajaţi să se prezinte, să se programeze la timp, pentru a nu mai avea perioade mari de aşteptare, mai ales în perioada de vară. Acest proiect se adaugă măsurilor luate recent, prin care am prelungit perioada de valabilitate a paşapoartelor şi cred că, astfel, vom reuşi să reducem din timpul pe care oamenii îl petrec la ghişee", a explicat și premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței săptămânale de Guvern.

Printre demersurile inițiate de MAI și MAE pentru simplificarea procedurilor de obținere a pașaportului și de reducere a aglomerației de la structurile de pașapoarte, care se înregistrează mai ales vara, se mai numără interconectarea sistemelor informatice ale celor două ministere, măsuri pe linie legislativă (ex. proiectul de lege pentru creșterea valabilității pașapoartelor), de resurse umane (ex. încadrarea de personal din sursă externă pentru serviciile de pașapoarte) precum și organizarea unei campanii de conștientizare a cetățenilor cu privire la necesitatea de a-și face pașaport din timp pentru a evita aglomerația din perioada concediilor. Sloganul campaniei este ”Anul are 12 luni, nu aștepta vara! Documentele de călătorie pot fi făcute din timp.”

Back To Top