Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

catuse01Fostul primar al comunei Păuleşti, din perioada 2000 – 2004, Ioan Şerban şi fostul primar al aceleiaşi comune din perioada 2004 – 2008, Dumitru Dincă, au fost trimişi în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

Cei doi edili sunt acuzaţi de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene. Procurorii anticorupţie susţin că cei doi au falsificat nişte documente şi au obţinut pe nedrept fonduri europene şi fonduri din bugetul naţional în sumă de aproape 900 000 de euro.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în cursul anului 2003, între Consiliul Local Păuleşti, în calitate de beneficiar şi Agenţia SAPARD, în calitate de Autoritate Contractantă, a fost încheiat  contractul de finanţare nerambursabilă pentru realizarea proiectului „ Investiţie nouă canalizare şi staţie de epurare Păuleşti, judeţul Prahova”.

Reprezentantul legal al proiectului, primarul de la acea vreme Şerban Ioan, a folosit şi prezentat Agenţiei SAPARD o Hotărâre a Consiliului Local al Comunei Păuleşti din luna august 2002 în cuprinsul căreia sunt menţionate date nereale privind existenţa surselor de finanţare necesare punerii în practică a proiectului.

În această modalitate, beneficiarii proiectului au obţinut pe nedrept fonduri europene şi fonduri din bugetul naţional în sumă totală de 3.395.118,26 lei, echivalent a 895.440,94 euro. După alegerile locale din anul 2004, funcţia de primar al comunei Păuleşti a fost preluată de Dumitru Dincă. Noul primar a continuat, cu succes, matrapazlâcurile începute de predecesorul său.

Astfel, potrivit procurorilor DNA, Dincă Dumitru a prezentat la Agenţia SAPARD mai multe documente contrafăcute,respectiv Raportul de evaluare a ofertelor şi înscrisurile subsecvente, privind parcurgerea procedurii de reevaluare a ofertelor depuse pentru acordarea contractului de execuţie de lucrări. Astfel, au fost obţinute pe nedrept fonduri nerambursabile europene şi din bugetul naţional în sumă totală de 3.221.052,3 lei, echivalentul a 849.532,28 euro.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.816.288,23 lei, având în vedere că o parte din prejudiciu a fost recuperat.

În vederea recuperării acestei pagube procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând celor doi foşti edili. Procesul în care cei doi sunt judecaţi pentru fapte de corupţie se află pe rolul Tribunalului Prahova. (Daciana Ilie)

Back To Top