Categorie: Actual

actiune tineri complex sf andreiMagie și zâmbete. A fost surpriza pe care un grup de tineri ploieșteni a pregătit-o pentru copiii Complexului de Servicii Comunitare "Sf. Andrei", din municipiu, în încercarea de a le face o bucurie acestora, dar și de a atrage atenția asupra unei categorii sociale pe care comunitatea o ignoră deseori.

Evenimentul caritabil, susținut de Teatrul Magic ROTHINI, a oferit clipe de bucurie copiilor din cadrul centrului de plasament. Dar inițiativa tinerilor ploieșteni a urmărit mai mult decât atât. Aceștia au dorit să arate că toți copiii au dreptul să se bucure și să aibă acces la evenimente artistice și culturale care să le cultive inteligența emoțională și să susțină dezvoltarea lor armonioasă.

Cu același prilej, micuții s-au întâlnit și cu un simpatic minion, care le-a oferit figurine din baloane, și au primit dulciuri din partea tinerilor care au organizat această acțiune.

Complexul de Servicii Comunitare "Sfântul Andrei" Ploieşti funcționează drept centrul de plasament și centru de zi pentru copii cu dizabilități. Acesta se adresează copiilor cu dizabilități separaţi, temporar sau definitiv, de părinţii lor, ca urmare a stabilirii, în condiţiile legii, a măsurii plasamentului în acest tip de serviciu; copiilor cu dizabilități pentru care a fost dispus, în condiţiile legii, plasamentul în regim de urgenţă; tinerilor cu dizabilități care au împlinit vârsta de 18 ani şi care beneficiază, în condiţiile legii, de protecţie specială; copiilor cu dizabilități neînsoţiţi de către părinţi sau de alt reprezentant legal, care solicită o formă de protecţie în condiţiile reglementărilor legale privind statul şi regimul refugiaţilor; copiilor cu dizabilități îngrijiţi în cadrul familiilor naturale sau substitutive din comunitatea locală şi părinţii sau alţi reprezentanţi legali ai acestora.

Complexul face parte din structura Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova.

actiune tineri complex sf andrei2

actiune tineri complex sf andrei1

 

Back To Top