Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

gratiela gavrilescu monitorizare calitate aerRenumit pentru poluarea aerului, pusă pe seama specificului industrial al localităţii, Ploieştiul are probleme grave generate şi de traficul rutier, avertizează Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, care a anunţat luni, cu prilejul unei vizite de lucru făcute aici, că municipiul riscă intrarea în procedura de infringement, care s-ar traduce prin amenzi usturătoarei impuse României de către Comisia Europeană, din cauza nerespectării normelor privind prezenţa acestor compuşi chimici în atmosferă.

Ministrul a precizat că, în prezent, Bucureştiul, Iaşiul şi Braşovul se află deja în această procedură, însă autorităţile de aici au început demersurile pentru îmbunătăţirea situaţiei, în vreme ce alte zece localităţi din România, printre care şi municipiul Ploieşti, sunt în risc de a atrage sancţiuni în viitorul apropiat. Amenzile sunt între 2.000 şi 140.000 de euro pentru fiecare zi de neconformare, aplicabile din momentul în care va fi declarată irevocabil procedura de infringement. „Limita maximă admisibilă pentru pulberile în suspensie este fix de 35 de zile într-un an. Suntem în data de 4 iunie, iar municipiul Ploieşti are depăşiri în 16 zile, fără să fim măcar la jumătatea anului, deci Ploieştiul riscă să intre în procedură de infringement dacă domnul primar nu va propune un plan de măsuri pentru calitatea aerului”, a anunţat Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului. Ea l-a criticat în termeni duri pe primarul Dobre, spunând că acesta „trebuie să se trezească”, să comande un amplu studiu de trafic, să ia măsuri pentru reducerea emisiilor generate de circulaţia rutieră şi să implementeze Planul de Mobilitate Urbană Durabilă aprobat de Consiliul Local încă din decembrie 2015, set de măsuri pe baza căruia se pot obţine consistente finanţări europene nerambursabile.

În replică, reprezentanţii Primăriei Ploieşti spun că nu au primit în acest an nicio informare de la autorităţile de mediu cu privire la depăşirea acestor norme de poluare care vizează pulberile în suspensie. Totodată, ei au amintit şi că, pe baza respectivului Plan de Mobilitate Urbană Durabilă invocat de ministru, au fost deja propuse 18 proiecte pentru atragerea de fonduri europene, proiecte care vizează cumpărarea de mijloace de transport public electrice, deci nepoluante, crearea de terminale multimodale la intrările în oraş, care să stimuleze folosirea transportului în comun de către navetişti în detrimentul maşinilor proprii, dar şi reconfigurarea unor artere de circulaţie, ceea ce de asemenea ar urma să ducă la fluidizarea traficului în acele zone şi, automat, reducerea emisiilor nocive.

Back To Top