Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

elicoptere salvamont cautari bucegiEste alertă în Bucegi, miercuri, după ce un grup de turiști străin a anunțat dispariția unui coleg de-al lor care efectua un zbor cu parapanta.

 

Alarma a fost dată în jurul orei 9.00, printr-un apel la 112, a anunțat conducerea Jandarmeriei Prahova.  "Un cetățean englez a sesizat prin numărul unic de urgență 112 faptul că de la crucea Caraiman  s-au lansat într-un zbor cu parapanta  3 persoane, una dintre persoane fiind dată dispărută deoarece nu a mai ajuns în Bușteni. S-au constituit mai multe echipe din jandarmi montani şi salvamontişti, fiind solicitat în sprijin şi un elicopter pentru căutare aeriană. Prietenii persoanei dispărută nu au putut oferi mai multe detalii", a anunțat conducerea IJJ Prahova.

La căutări participă mai mulți jandarmi și salvamontiști, dar și 100 de pompieri, unii veniți de la Sinaia și alții din ture suplimentare, alertate, așteptați să ajungă la punctul de întâlnire, pentru a se organiza în echipe de căutare.

Între timp, echipajele Jandarmeriei au început deja căutările, pe versanții Văii Albe, iar salvamontiștii merg pe Valea Spumoasă.

Potrivit conducerii IJJ, din grupul amintit făceau parte cinci turiști: doi cetățeni americani, un englez și doi neo-zeelandezi. Persoana dispărută este cetățean american.

Salvamont România a anunțat că persoana a dispărut în timpul unui zbor din zona Caraiman, pe Valea Jepilor. Salvatorii spun că pe munte este ceață și intervențiile au loc cu dificultate.

La operațiune participă și două elicoptere din partea Inspectoratului General de Aviație al MAI. Reprezentanții ISU Prahova au anunțat că a fost mobilizat un aparat de căutare-salvare, care execută misiune de recunoaștere a zonei. De asemenea, un alt elicopter, de asistență medicală de urgență, este prealarmat și se află la Brașov.

Update - "Astăzi, în jurul orelor 09:00, în urma unui apel 112 un cetăţean englez a sesizat faptul că, împreună cu alte două persoane, s-a lansat în zbor cu parapanta de la Crucea Caraiman către Bușteni-Pârtia Calinderul, din grupul celor lansaţi doi americani şi un neozeelandez, un cetăţean american din cauza curenţilor de aer nu a ajuns la destinaţie absenţa acestuia fiind sesizată de cei doi care au aterizat la Buşteni, cel dispărut lansându-se ultimul. Am luat măsura operaţionalizării structurilor de jandarmi din Sinaia şi am relaţionat cu cei doi şefi ai Salvamont Prahova şi Buşteni, constituind trei echipe de căutare organizate astfel: două echipe de jandarmi şi lucrători ISU acţionează pe zona Valea Alba şi zona împădurită la NV de Pârtia Calinderul, iar o a treia echipă Salvamont acţionează pe Valea Spumoasă. S -a solicitat sprijin aerian cu un helicopter IGAV Bucureşti pentru survol aerian şi un helicopter SMURD de la Tg Mureş care v-a ateriza la Ghimbav Braşov, pentru a acorda primul în cazul în care va fi nevoie. La acest moment acţionăm cu un ofiţer şi zece subofiţeri jandarmi din cadrul detaşamentului montan Sinaia şi zece lucrători Salvamont. La faţa locului s-au prezentat pentru sprijin şi lucrători ISU Sinaia", a anunțat conducerea IJJ Prahova.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, punctul de comandă înaintat funcționează la Salvamont Bușteni, fiind comandat de lt. col. Mihai Drăgan, inspector șef ISU Prahova.

O echipă formată din 19 pompieri și opt jandarmi a pornit pe traseul Valea Albă - Calinderu, în timp ce salvamontiștii caută  pe traseul Valea Spumoasă - Vâlcelu - Portiței. În Bucegi au început și căutările cu elicopterul. De asemenea, salvatorii au la dispoziție și o dronă, pentru survolarea zonei.

Update - 30 de pompieri aflați la punctul de comandă așteaptă rezultatul recunoașterii aeriene, urmând a reconfigura traseul de căutare în funcție de acesta.

Update - Turistul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost găsit decedat, înfășurat în parapantă. Trupul acestuia se afla nu departe de locul din care decolase, în apropierea crucii de pe Vf. Caraiman, trupul neînsuflețit a fost dus la Piatra Arsă, de unde a fost preluat de IML.

Foto: ISU Prahova

Back To Top