Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

IMG 8486World clean up day. Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a participat la o amplă acțiune de ecologizare organizată în cadrul campaniei „Ziua de curățenie națională - Let’s Do It, Romania! ”, participând alături de voluntari, în orașul prahovean Băicoi, la strângerea deșeurilor de pe albia râului Dâmbu și din alte zone ale localității. Ministrul Mediului a discutat cu voluntarii, elevii și cu cadrele didactice implicate în acțiune, anunțând, totodată, că de la 1 ianuarie 2019 intră în vigoare un amplu proiect național prin care se dorește implementarea colectării selective a deșeurilor.

„Ne dorim astăzi să transmitem un mesaj tuturor românilor – nu putem în an centenar și la 28 de ani de la revoluție ca România să nu avanseze în ceea ce privește educarea noastră și modul în care noi știm să colectăm selectiv pentru a crește o industrie care poate să creeze foarte multe locuri de muncă. Și, în același timp, trebuie să le mai spunem ceva românilor – că nu trebuie să mai ducem la acele gropi de gunoi, acele depozite de deșeuri municipale, absolut nimic până în 2050, ele trebuie închise total. Asta înseamnă că noi avem grijă să nu aruncăm alimente, țesături, să colectăm selectiv și să ducem la reciclator produse cât mai curate, astfel încât să avem grijă în mod direct de sănătatea noastră și a copiilor noștri. Este un mod de poluare la care poate nici nu ne gândim. Peturile de plastic au cea mai lungă viață. Toate datele științifice informează că trebuie să treacă peste 50 de ani pentru ca acestea să se poată dezintegra”, a declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

IMG 8461„Industria de reciclare se va dezvolta și va crea mii de locuri de muncă”

„De Ziua Mondială a Curățeniei, dorim ca peste un milion de români să facă curat, astfel încăt frumusețea acestei țări să iasă în evidență. Demonstrăm, astăzi, că românii sunt buni gospodari și că își doresc să trăiască într-o țară curată, într-un mediu sănătos. Demonstrăm astăzi, prin modul în care noi colectăm selectiv, că vom avea grijă de generațiile viitoare, de toată resursa naturală de care dispunem. Dăm startul, astăzi, în paralel cu a face curat, pe albia râurilor, de-a lungul șoselelor, în parcurile naționale, în parcurile publice, în orice loc public, la avanpremiera proiectului care va demara de la 1 ianuarie 2019, de colectare selectivă, de a folosi cele patru deșeuri care sunt reciclabile – gârtia, cartonul, materialul plastic, deci peturile, sticla și nu în ultimul rând ambalajul metalic, să le reciclăm, pentru că de la 1 ianuarie 2019, așa cum avem prevăzut și în ordonanța 74 pe care guvernul PSD-ALDE a adoptat-o în luna iulie – este că ne dorim ca industria de reciclare din România să crească – dacă acum nivelul este undeva la 11-12 procente, să reușim de la 1 ianuarie prin stimularea noastră, a tuturor, care suntem proprietarii și producătorii deșeurilor, să reușim ca această industrie să o repornim colectând selectiv”, a declarat ministrul Grațiela Gavrilescu.

IMG 8487„Astăzi am făcut un prim pas, la blocurile din orașul Băicoi, unde am distribuit saci cu ajutorul organizațiilor de transfer, respectiv FEPRA și ECO-X, astfel încât fiecare familie să pună într-un sac orice înseamnă deșeu biodegradabil, iar în celălalt sac deșeuri reciclabile. Am distribuit și informații despre avantajele noastre, ale tuturor, dacă reușim să colectăm selectiv.
În paralel am desfășurat o acțiune, în paralel cu școlile din întreaga țară. Ați văzut aici la Băicoi copiii împreună cu învățătorii cum au reușit să strângă deșeurile aduse de râu din amonte, de cele mai mutle ori când sunt averse abundente de ploi, aici se inundă zona. Suntem vinovați toți cei care producem și aruncăm unde nu trebuie aceste deșeuri și nu le ducem direct la pubelele care sunt inscripționate cu tipul de deșeu care trebuie pus în pubela respectivă”, a mai adăugat ministrul Mediului.

Campania Ziua de Curățenie Națională - World Cleanup Day - Lets do it, Romania

Ziua Mondială a Curățeniei a implicat mii de voluntari în județul Prahova, elevi și cadre didactice care, împreună cu autoritățile, au încercat să transmită un mesaj puternic de implicare în activitățile de colectare selectivă și, implicit, protejare a mediului înconjurător. Acțiunea a avut loc nu numai la nivelul național, campanii de curățenie desfășurânduse, simultan, în peste 150 de țări.

IMG 8469

Back To Top