Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

cornel_costeaDirectorul executiv al Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie sub acuzaţiile de luare de mită în formă continuată, instigare la fals intelectual în formă continuată şi conflict de interese.

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatorii DNA, în perioada 2010 - ianuarie 2011, Costea, în calitate de director executiv al vămii Ploieşti, a pretins diferite sume de bani de la un denunţător, reprezentant al mai multor firme care desfăşurau activităţi de import-export din Turcia,  primind de la acesta suma totală de aproximativ 40.000-50.000 de euro.

Banii au fost primiţi cu titlu de mită pentru ca lucrătorii din vama Ploieşti să nu efectueze controlul fizic al mărfurilor denunţătorului şi pentru a elibera documentele vamale de import, indiferent dacă aceste documente erau sau nu corect întocmite sau dacă mărfurile corespundeau din punct de vedere calitativ şi cantitativ.

Ca urmare, Cornel Costea i-a cerut unui subordonat să menţioneze în fals, în documentele vamale, că a fost efectuat controlul fizic al mărfurilor şi că marfa corespunde cu cele consemnate în documente.

De asemenea, i-a mai cerut unui inspector vamal din subordinea sa să accepte în mod nelegal preţurile minimale menţionate de importatori în documentele vamale, fără să solicite documente din care să rezulte preţurile exportatorilor, astfel că obligaţiile vamale ale importatorilor erau diminuate.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Costea Cornel Ion a pretins diferite sume de bani pentru sine sau pentru alţi lucrători vamali, cu titlul de mită, de la reprezentantul unor societăţi comerciale. Având în vedere că acesta din urmă era un fost coleg de serviciu, Costea Cornel Ion a încălcat şi legislaţia privind conflictul de interese care interzice funcţionarilor publici orice interes în obţinerea de foloase direct de la persoanele cu care a fost anterior în raporturi de muncă.

În 24 februarie 2011, Cornel Costea a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 10.000 lei, prin intermediar, de la persoana denunţătoare. Tot atunci el a fost ridicat din biroul său de la vama Ploieşti de către anchetatorii DNA Bucureşti, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti. Avocaţii lui Costea au făcut recurs, cerând cercetarea în stare de libertate, însă acesta a fost respins de instanţele de judecată din Bucureşti.

Luna trecută avocatul lui Cornel Costea a depus la Tribunalul Prahova o cerere de liberare sub control judiciar, însă instanţa prahoveană a trimis dosarul tot la Tribunalul Bucureşti, pentru soluţionare, tribunal la care se va judeca şi procesul în care şeful vămii Ploieşti este acuzat de fapte de corupţie.

Cornel Costea nu este primul angajat al vămii Ploieşti trimis în judecată de DNA. Luna trecută, Tribunalul Prahova a condamnat la închisoare cu suspendare 14 vameşi ploieşteni, acuzaţi de luare de mită. Procesul acestora a durat patru ani şi jumătate, timp în care doi dintre inculpaţi au decedat. În acelaşi dosar au fost condamnaţi, de asemenea, doi comisionari vamali. (Daciana Ilie)

Back To Top