Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Europarlamentarul PDL Monica Macovei vrea ca parlamentarii să voteze la vedere şi în maximum 48 de ore o cerere de ridicare a imunităţii unui demnitar public."Decizia să se ia de plenul Camerei în maximum 48 ore de la primirea cererii de ridicare a imunităţii. Votul să fie obligatoriu la vedere, decizia să se ia fără analiza probelor din dosar, căci Parlamentul nu judecă, deci nu trebuie să cântărească probele aşa cum a făcut până acum", scrie europarlamentarul pe blogul personal.

Iată textul complet de pe blogul europarlamentarului Monica Macovei

Strategia Nationala Anticoruptie 2011-2014 (SNA 2011-2014) este in prezent in dezbatere publica, dupa ce Strategia anticoruptie 2008-2010 a Ministerul Justitiei (MJ) a facut obiectul unei analize independente dispuse de Comisia Europeana. Concluzia acesteia este ca Strategia 2005-2007 a fost mai buna si completa si trebuie urmata. O gasiti aici.

Documentul supus acum dezbaterii publice a fost refacut de MJ. Luni, 3 octombrie, are loc la Bucuresti, o dezbatere organizata de SAR si MJ pe noul proiect de strategie anticoruptie.

Am o propunere concreta ca sa eliminam generalitatile si sa construim real si credibil. Obiectivul 4 din proiectul actual al SNA 2011-2014 al MJ este ”Consolidarea integrităţii în rândul membrilor Parlamentului” si propune ca prima masura “Susţinerea în Parlament a adoptării unor norme procedurale clare privind deciziile Parlamentului de ridicare a imunităţii membrilor săi, pe baza celor mai bune practici din alte state membre ale UE (Recomandare MCV)”.

Propun inlocuirea acestei formulari generale cu o una concreta – Modificarea Regulamentelor Camerei Deputatilor si  Senatului astfel incat procedura de ridicare a imunitatii sa fie urmatoarea:

(1) decizia sa se ia de plenul camerei in maximum 48 ore de la primirea cererii de ridicare a imunitatii;

(2) votul sa fie obligatoriu la vedere, pentru ca electoratul sa vada cum voteaza alesii si pentru a evita ascunderea raspunderii in spatele votului secret, asa cum este acum;

(3)  decizia sa se ia fara analiza probelor din dosar, caci Parlamentul nu judeca, deci nu trebuie sa cintareasca probele asa cum a facut pina acum.

Potrivit practicilor altor state UE, Parlamentul trebuie doar sa se asigure ca cererea de ridicare a imunitatii nu este determinata de declaratii sau actiuni politice ale parlamentarului, adica invinuirea penala nu este una inventata, ci se bazeaza pe indicii de comitere a unei infractiuni, iar acestea rezulta (sau nu) din cererea de ridicare a imunitatii facuta de procurori; daca sunt astfel de indicii, de pilda daca se face referire la ceea ce rezulta din interceptari telefonice, filmari sau rapoarte de control, martori, etc, este suficient pentru a se lua decizia ridicarii imunitatii, pentru ca existenta acestor indicii arata ca nu este un dosar inventat din motive legate de declaratiile sau activitatea politica a parlamentarului. Atat trebuie pentru ridicarea imunitatii, restul (analiza probelor acuzarii si apararii) este treaba procurorului sau/si a judecatorului.

Exista un astfel de proiect de lege pe rolul Camerei Deputatilor, initiat de Sulfina Barbu, Sever Voinescu si Raluca Turcan, la care am contribuit, acum trebuie numai facute eforturi pentru a fi adoptat si apoi promovat la Senat. Acest proiect aduce normele procedurale romanesti in acord cu cele mai bune practici din state UE.  Consider ca aceasta trebuie sa fie propunerea MJ in noua sa strategie, asta daca isi ia raspunderea. Se poate face si un pas mai departe, ca in Germania, unde la inceputul fiecarei sesiuni parlamentare se decide ca toate cererile de ridicare a imunitatii se aproba automat si se revizuiesc numai daca ulterior apar elemente care indica ca a fost o acuzatie inventata.

Voi continua sa exprim public propuneri concrete cu privire la proiectul actual al strategiei anticoruptie. Imi pasa." - Sursa: http://www.monica-macovei.ro/blog/ Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro

Back To Top