Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

rromiUnul din şase români nu ar dori să aibă vecini musulmani, evrei şi maghiari, iar mai mult de jumătate din populaţia României nu ar dori să aibă vecini homosexuali, se arată în studiul „Religie şi comportament religios” realizat de Fundaţia Soros România.

Grupul etnic majoritar (românii) este mai intolerant decât grupurile etnice minoritare. Raportat la religie, datele indică o similaritate surprinzătoare a nivelului de intoleranţă între două grupuri extrem de diferite: respondenţii de religie ortodoxă şi ateii sunt cei mai intoleranţi.

Romii şi sectanţii sunt respinşi de o treime din români, fiind a doua mare categorie respinsă de români. Romii sunt singura minoritate respinsă de persoane cu educaţie superioară, persoanele cu cel puţin câţiva ani de facultate fiind mult mai intolerante decât media cu această minoritate. Analiza profilului celor care resping minorităţi arată o tendinţă îngrijorătoare: persoanele sub 30 de ani sub mai intolerante decât cele peste 30 de ani. În geografia intoleranţei, Moldova şi Capitala sunt cele mai intolerante regiuni. Cea mai tolerantă regiune a ţării este Banat-Crişana-Maramureş.

Datele studiului arată că românii au tendinţa de a respinge tot ceea ce este diferit, fie că vorbim de preferinţe sexuale, de etnie sau de religie, sugerând o societate închisă şi cu o disponibilitate redusă de a accepta minorităţile.

Cercetarea „Religie şi comportament religios” a fost realizată de o echipă de sociologi compusă din Raluca Popescu, Mirel Palada si Claudiu Tufis, sub coordonarea lui Ovidiu Voicu, manager de programe, în cadrul programului Studii Electorale Româneşti al Fundaţiei Soros.

Datele au fost culese în perioada 01 – 21 iunie 2011, de compania International Brand Consultants (www.romaniabrand.ro). Eşantion principal: 1.204 persoane, reprezentativ pentru populaţia ţintă cu o eroare de +/- 2,9% la un nivel de încredere de 95%. Chestionarele şi fişa tehnică a anchetei se află pe pagina de internet a Fundaţiei Soros.

Cercetarea „Religie şi comportament religios” este prima analiză completă a fenomenului religios la nivelul populaţiei României, care pune sub lupa valorile, comportamentele şi raportarea la politici şi viaţa politica la nivelul celor mai importante confesiuni întâlnite în România. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro

Back To Top