Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Ateii sunt mai intoleranţi decât majoritatea românilor faţă de aproape toate grupurile sociale în legătura cu care au fost chestionaţi: romi, sectanţi, maghiari, musulmani, evrei, săraci, reiese din cercetarea Religie şi comportament religios realizată de Fundaţia Soros România.

Singura excepţie în acest şir de intoleranţă o reprezintă homosexualii, faţă de aceştia ateii manifestând mai multă toleranţă decât media naţională. Rezultatele sunt surprinzătoare, cu atât mai mult cu cât în alte ţări ateii se remarcă printr-o toleranţă mult mai ridicată decât restul populaţiei.

Cercetarea arată că opţiunea religioasă nu influenţează gradul de toleranţă al ateilor, care replica intoleranţa grupurilor sociale din care fac parte: a tinerilor sub 30 de ani, a persoanelor cu venituri medii şi mari, a persoanelor cu educaţie super
ioară. Analiza grupului ateilor/agnosticilor/persoanelor fără religie – convenţional încadrate în cadrul cercetărilor sociologice la categoria „atei”  – este prima de acest fel din România, realizând un profil complet al acestei categorii pe trei dimensiuni: profil socio-demografic, opţiuni politice şi gradul de toleranţă.

Nu doar în ceea ce priveşte gradul de toleranţă ateii întrec media naţională, ci şi în ceea ce priveşte interesul scăzut pentru politică: 66% dintre atei, faţă de 57% eşantionul naţional, declară că sunt puţin şi foarte puţin interesaţi de politică. Ca şi poziţionare ideologică, ateii se auto-declară în mod egal de dreapta şi de stânga, cea mai mare parte a lor, 56%, aşezându-se la centrul liniei ideologice.

8% dintre ei afirmă că preferă politicile economice de stânga, în timp ce politicile economice de dreapta atrag 47% dintre atei. Pe de altă parte, ateii replică fidel opţiunile electorale ale eşantionului naţional, chiar şi în ceea ce priveşte opţiuni precum partide populist-naţionaliste.

Profilul socio-demografic al ateilor arată că sunt un grup foarte tânăr şi cu un nivel de educaţie simţitor mai ridicat decât media naţională: 53% dintre atei au sub 30 de ani, iar 33% dintre ei au absolvit studii superioare. Din punctul de vedere al veniturilor, ateii stau mai bine decât media românilor; 85% dintre ei declară că au câştiguri lunare de cel puţin 900 RON, faţă de 69% dintre români care au un venit similar; iar 10% dintre respondenţi au indicat venituri de minim 4000 RON lunar, în timp ce, pentru acelaşi nivel de câştiguri, procentul naţional este de 2%.

Ateii sunt mai greu de găsit în Moldova şi mai uşor în Muntenia. 59% dintre aceştia locuiesc în Bucureşti sau în alte oraşe mari şi foarte mari.

Cercetarea „Religie şi comportament religios” a fost realizată de o echipă de sociologi compusă din Raluca Popescu, Mirel Palada şi Claudiu Tufis, sub coordonarea lui Ovidiu Voicu, manager de programe, în cadrul programului Studii Electorale Româneşti al Fundaţiei Soros. Datele au fost culese, în perioada 01 – 21 iunie 2011, de compania International Brand Consultants (www.romaniabrand.ro). Eşantion principal: 1.204 persoane, reprezentativ pentru populaţia ţintă cu o eroare de +/- 2,9% la un nivel de încredere de 95%. Chestionarele şi fişa tehnică a anchetei se află pe pagina de internet a Fundaţiei Soros.

Cercetarea „Religie şi comportament religios” este prima analiză completă a fenomenului religios la nivelul populaţiei României, care pune sub lupă valorile, comportamentele şi raportarea la politici şi viaţa politică la nivelul celor mai importante confesiuni întâlnite în România.

Back To Top