Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Trei proiecte jurnalistice din România au luat un total de 60.000 de euro de la Facebook, prin Centrul European de Jurnalism (EJC) - o organizație non-profit care ajută publicațiile de pe continent, anunță paginademedia.ro.

 

Cea mai mare finanțare, 50.000 de euro, a fost acordată pentru proiectul "Buletin de București", al jurnalistei Oana Despa, propus la secțiunea „Fonduri de Inovare”.

Lansată în urmă cu un an, inițiativa și-a propus să le explice locuitorilor din Capitală cifrele din bugetele primăriilor sau modul în care au loc licitațiile publice. Ideea a beneficiat și de o finanțare de 5.000 de euro din partea Journalism Emergency Relief Fund al Google.

„Am mers cu o aplicație prin care facem o combinație de «big dată» din achizițiile publice cu «microdata» de la whistleblowers. Pentru aceștia din urmă va exista o aplicație prin care pot furniza informații delicate din locurile unde lucrează, în special din administrație. Materialele jurnalistice rezultate din datele strânse astfel vor fi publicate pe Buletin de București”, a declarat jurnalista pentru paginademedia.ro.

"Meritul meu pentru ce ni s-a întâmplat azi e minor. Toți cei care, în anul acesta, au ales să fie reporteri la un proiect mic, de nișă, local, căruia nimeni nu-i dă nici acum multe șanse sunt cei care au făcut posibilă recunoașterea din partea Facebook și a Google. (Wow, cum sună asta!). Și toți cei care ne-au ajutat necondiționat, lăsându-se, poate, deoparte pe ei.

Dragilor, mă înclin!

Eu nu-mi propun decât să mergem mai departe. Ca buldozerul. În ciuda amenințărilor, haituielilor, nevoilor, frustrărilor. Sunt sigură că presa locală va ajunge într-o zi acolo unde îi e locul. Pentru că de la ea pleacă tot. Și sunt sigură că există mereu oameni și inițiative pe lumea asta care să ajute jurnalisml corect și cinstit", a scris Oana Despa pe pagina ei de Facebook.

"Pentru noi, Buletin.de București (momentan) este un experiment reușit, mai ales după ce a trecut testul unei perioade agitate precum cea a pandemiei. Funky Citizens a lansat acest proiect pilot anul trecut și după un an vedem că reușește să se poziționeze pe o nișă de unde mai curând dispar resursele – jurnalismul pentru comunități locale. Cele două granturi ne aduc o confirmare în plus că modelul bazat pe cooperare strânsă ONG-presă este unul ce poate funcționa și în acest fel. Și sperăm și ca după București să urmeze alte comunități locale”, a declarat Elena Calistru, președinte Funky Citizens.

Celelalte două proiecte, finanțate de Facebook cu câte 5.000 de euro, sunt inițiative ale Sandei Nicola și Bogdan Dincă.

Potrivit funcky.ong, Buletin de București a devenit, astfel, una din cele 5 organizații de presă europene care au câștigat apelul de proiecte pe inovație în jurnalism, dintr-un total de peste 1.800 de aplicanți. Ceilalți câștigători sunt din Belgia (Apache), Franţa (Mediacités), Italia (Slow News) și Spania (Civio).

 Foto: Facebook

Back To Top