Categorie: Actual

60 de persoane sunt audiate, miercuri, în urma perchezițiilor organizate de polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, în județele Prahova și Brăila, la persoane implicate în traficul de substanțe psihoactive („etnobotanice”).

 

Anchetatorii spun că, "începând cu luna ianuarie 2019, șase membri ai unei grupării infracționale ar fi  distribuit substanțele psihoactive către diferiți consumatori de pe raza celor două județe. Până în prezent au fost identificate peste 50 de persoane care s-ar fi aprovizionat cu astfel de substanțe, pentru consum, de la membrii grupării"

Potrivit IJP Prahova, în urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate aproximativ 330 grame de materie vegetală susceptibilă a reprezenta noi substanțe psihoactive, 2 grame de substanță solidă sub formă de cristal, 2 grindere, substanțe folosite la prepararea de produse psihoactive (acetonă, diverse cantități de ceaiuri de nalbă), ambalaje, bunuri și diferite ustensile folosite pentru traficul și consumul de substanțe psihoactive și 6 telefoane mobile. În cauză vor fi audiate nu mai puțin de 60 de persoane, urmând ca procurorul de caz să dispună măsurile legale.

Imagini din timpul perchezițiilor puteți vedea

.be" target="_blank" rel="noopener">AICI.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, iar în activități au fost angrenați jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești și de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Brăila.

Back To Top