Categorie: Actual

Cifre alarmante, referitoare la situația din Prahova, în bilanțurile zilnice transmise, miercuri, de prefectură și Grupul de Comunicare Strategică.

 

În ultimele 24 de ore, în Prahova au fost testați pozitiv 101 noi pacienți, cea mai mare cifră din țară în bilanțul de astăzi, pe județe. Alte 40 de persoane au fost pozitive la retestarea pentru Covid, reiese din informațiile oficiale comunicate de Grupul de Comunicare Strategică.

În ziua în care județul ocupă primul loc, la nivel național, în privința cazurilor noi, Prefectura anunță și un număr record de bolnavi infectați cu coronavirus internați la Terapie Intensivă, dar și două noi decese în rândul persoanelor testate pozitiv.

"Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 1795 de persoane. Dintre acestea, 220 au fost declarate vindecate și externate, iar 75 au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a două persoane de sex masculin, în vârstă de 64, respectiv 66 de ani. Ambele prezentau comorbidități.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, în această dimineață sunt internați -28 de pacienți, dintre care 22 sunt ventilați", a transmis Prefectura, în condițiile în care, la nivel național, în secțiile ATI Covid se aflau 377 de persoane. În urmă cu o lună, la trimiterea, la SJU Ploiești, a unității mobile de Terapie Intensivă SMURD, Prahova ajungea la un total de 23 de paturi cu suport ventilator pentru pacienții Covid în stare gravă.

Autoritățile prahovene au confirmat, astăzi, și apariția unui nou focar, cu zeci de cazuri.

"Totodată, conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, a mai fost identificat un focar la o societate de pe raza județului. Dintre cele 180 de persoane angajate aici, 34 au avut rezultate pozitive, motiv pentru care conducerea firmei a luat deja o serie de măsuri, comunicate și DSP Prahova. A fost redusă, temporar, capacitatea de producție ca urmare a scoaterii din activitate atât a personalului depistat pozitiv, cât și a contacților direcți. Totodată, a fost realizată și dezinfecția generală a unității respective", se mai arată în informarea transmisă de Prefectura Prahova.

Back To Top