Categorie: Actual

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, joi, ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în județ și în anumite spații deschise, unde se poate produce aglomerație, în două intervale orare.

 

Măsura va fi aplicată de sâmbătă, 1 august, ea fiind decisă și instituită în baza unei hotărâri de Guvern adoptate cu două zile în urmă.

"Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit, joi, 30 iulie 2020, într-o ședință extraordinară în care a fost dezbătută și aprobată Hotărârea nr.42/2020, privind obligativitatea purtării măștii în spații deschise, pe toată durata stării de alertă.

Măsura vine pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și îi vizează pe toți cei care locuiesc și/sau circulă pe teritoriul județului.

Hotărârea CJSU Prahova nr.42/2020 va intra în vigoare de la 1 august 2020, începând cu ora 07.00.

Purtarea măștii, astfel încât să acopere nasul și gura, va fi obligatorie, în spații publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 și 15.00-23.00. Exceptați de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Spațiile și intervalele orare au fost stabilite, la propunerea Direcției de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane între orele și în locurile unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară, conform legii", a transmis Prefectura Prahova.

Autoritățile au avertizat că, în funcție de evoluția pandemiei, în județ ar putea fi luate, în curând, și alte măsuri. "În funcție de evoluția situației, în zilele următoare, se poate extinde intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măștii în spațiile deschise și/sau limitarea programului de lucru la terase, cluburi, baruri, precum și al altor operatori de profil", au mai precizat reprezentanții Prefecturii Prahova, după ședința CJSU de joi după-amiază.

Foto: covid19.tabipacademy.com

Back To Top