Categorie: Actual

Județul Prahova nu a raportat niciun deces în ultimele 24 de ore, iar numărul de cazuri noi este aproape la jumătate față de iua precedentă. Cu toate acestea, locurile în spitale se ocupă rapid, mai ales că noi focare sunt depistate, la fiecare câteva zile.

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, pentru Prahova, 49 de cazuri noi și 22 de pacienți retestați pozitiv.

"De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3.293 de persoane, dintre care 798 sunt cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, este de 122", au detaliat și reprezentanții Prefecturii.

Autoritățile județene au confirmat apariția unui focat: "În data de 17 august a fost identificat un nou focar la un agent economic local. Șapte persoane dintre 62 testate au fost confirmate cu noul coronavirus. Conducerea unității și DSP Prahova au dispus izolarea persoanelor cu test pozitiv, carantinarea contacților direcți și dezinfectarea spațiului de lucru".

La acest moment, în spitalele din județ unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 27 de pacienți, dintre care 17 sunt ventilați.

Prefectura a mai anunțat, marți, că 303 de pacienți Covid sunt internați în județ, în prezent, în condițiile în care numărul de locuri disponibile pentru această categorie este de 328. În acest moment, gradul de ocupare este de 92,4%.

Back To Top