Categorie: Actual

Prahova a confirmat, în ultimele 24 de ore, doar 52 de noi pacienți și alți 55 au fost retestați pozitiv, dar, cele în jur de 100 de cazuri noi apărute zilnic, în ultimele săptămâni, au adus sistemul sanitar din județ într-o situație limită.

 

Marți seară, un pacient infectat cu Covid, a cărui stare s-a agravat, a fost transferat cu elicopterul la Medgidia, pentru că în județ nu mai era niciun loc disponibil la Terapie Intensivă. Situația se menține și la această oră, când cele 28 de locuri disponibile pentru pacienții Covid în stare gravă sunt toate ocupate.

Potrivit Prefecturii Prahova, în prezent, în spitalele Covid din județ, care dispun de 328 de locuri, sunt internate 297 de persoane.

"De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fostconfirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3.345 de persoane, dintre care 844 sunt cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, este de 123, ultimul raportat fiind în cazul unei persoane de sex masculin, în vârstă de 85 de ani, cu comorbidități", au transmis reprezentanții Prefecturii Prahova. 

Aceștia au mai anunțat și apariția unui focar nou: "În data de 18 august, DSP Prahova a identificat un nou focar la un centru rezidențial pentru vârstnici (privat),unde au fost confirmați 15 beneficiari dintr-un efectiv de 75. Ca măsuri, au fost dispuse testarea tuturor beneficiarilor și dezinfecția spațiului".

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, DSP a emis 585 de decizii de izolare și 2.890 de carantină, se mai arată în bilanțul transmis miercuri de Prefectura Prahova.

Back To Top