Categorie: Actual

Consiliul de Administrație al UPG Ploiești a decis ca activitatea să se desfășoare numai on-line, până pe 21 februarie. Acest lucru înseamnă că și examenele din sesiunea de iarnă vor fi organizate astfel, urmând să fie susținute de studenți de la distanță.

 

“Consiliul de Administrație al UPG Ploiești consideră că în prezent situația din România nu permite desfășurarea de activități didactice sigure din punctul de vedere al răspândirii epidemiei de coronavirus SARS-CoV-2,  prin participarea fizică în universitate a studenților din cauza următoarelor motive:

- În condițiile în care după o lungă perioadă de activități on-line se întorc în universitate peste 6500 de studenți și  de cadre didactice pericolul de contaminare  cu coronavirus SARS-CoV-2  este ridicat.

- Nicio persoană din cadrul comunității academice din UPG Ploiești nu a fost vaccinată anti coronavirus SARS-CoV-2.

- Există un risc ridicat să compromitem o situație bună în care s-au manifestat puține cazuri de coronavirus SARS-CoV-2  în universitate în rândul personalului și studenților, cu eforturi mari din partea managementului universității.

- Mesajul primit din partea MEC este de menținere a situației de activitate on-line”, au anunțat reprezentanții UPG Ploiești.

Prin prisma celor de mai sus, Consiliul de Administrație a hotărât “menținerea activității on-line atât pentru toate activitățile didactice, inclusiv examinările studenților (examene, proiecte, verificări), până la sfârșitul sesiunii din luna februarie,  21.02.2021” și “plata taxelor de rezervare a camerei de cămin în procent de 50 % pe  lunile ianuarie și februarie conform Hotărârii Consiliul de Administrație al UPG Ploiești Nr. 46 din ședința din 25 noiembrie 2020 (Art. 6. Consiliul de Administrație a hotărât ca, începând cu 1 ianuarie 2021, studenții care se retrag din cămin, dar vor să-și păstreze locul, să achite în avans 2 luni 50 % din valoarea regiei de cămin. Taxele se vor plăti până la 20.01.2021 pentru luna ianuarie 2021, până la 8.02.2021 pentru luna februarie 2021. Studenții care achită taxa de rezervare pe cele două luni până la 20.01.2021 vor plăti doar 40 % din valoarea regiei de cămin)”.

Back To Top