Categorie: Actual

Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat că o masă de aer încărcată cu particule de praf, venind dinspre Africa, urmează să ajungă deasupra mai multor porţiuni ale ţării nostre, inclusiv deasupra judeţului Prahova. Vestea bună e că o parte din praf va fi "spălată" de ploi înainte să ajungă la noi.

 

Circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sudestul Europei, inclusiv deasupra României, a anunţat ANM. În această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării, se mai arată în informarea oficială publicată de ANM.

Back To Top