Categorie: Actual

Chemaţi de urgenţă sâmbătă seară să intervină la un bloc din Ploieşti după ce locatarii simţiseră miros de gaz, pompierii prahoveni au decis să evacueze toate apartamentele. După aproape o oră de verificări, echipajul sosit iniţial la faţa locului nu a reuşit să identifice sursa, solicitând întăriri.

 

Primul mesaj transmis oficial de reprezentanţii ISU Prahova a venit în jurul orei 17.45, când se anunţa că a fost mobilizat un echipaj de stingere, după ce locatarii unui bloc de pe strada Timotei Cipariu simţiseră un miros puternic de gaze. În primă fază au fost evacuate 15 persoane, din cele cinci apartamente aflate pe coloană.

La circa 40 de minute distanţă, ISU Prahova a anunţat că a fost suplimentat numărul de pompieri: "Având în vedere ca nu s-a identificat sursa mirosului, s-a decis evacuarea tuturor locatarilor. Au fost solicitate în sprijin un alt echipaj de stingere și unul de prim ajutor". Inițial au fost evacuate 15 persoane. Ulterior au fost evacuate alte 19.

Toţi cei 34 de locatari urmează să fie preluaţi cu ajutorul unor microbuze şi duşi la adăpost până când se lămuresc lucrurile, a mai precizat ISU Prahova, anunţând că la faţa locului e aşteptată şi o autospecială CBRN de la unitatea din Ciolpani, folosită în cazuri de contaminare chimică.

(Sursa foto: arhivă)

Back To Top