ploiestiul nu apare in topul administratiilor performante
Categorie: Actual

Ploieștiul nu apare în topul alcătuit, la fiecare patru ani, de UrbanizeHub, un start up dedicat dezvoltării urbane și orașelor inteligente din România. În schimb, pe o poziție fruntașă, figurează vecinii de la Buzău, alături de orașe precum Cluj Napoca, Oradea, Reșița, Turda sau Iași.

La fiecare patru ani, UrbanizeHub realizează topul celor mai performante administrații publice din România. Ploieștiul nu a apărut în acest top nici în 2017, nu apare nici în cel realizat în 2021. Surprinde însă faptul că orașe precum Buzău, Reșița, Turda sau Dej au depășit, în opinia realizatorului clasamentului, Ploieștiul în ceea ce privește performanțele administrative. Indicatorii luați în discuție de realizatorii topului sunt diverși și obiectivi, printre aceștia numărându-se capacitatea de a mobiliza fonduri europene, PIB per cap de locuitor, ponderea veniturilor din taxe locale în total venituri, populația la fiecare angajat din primărie, cheltuieli de capital și chiar rata de promovabilitate la Bacalaureat.

Sub Carei și Ciugud

Ploieștiul nu apare nici măcar pe lista localităților care au primit mențiuni speciale din partea realizatorilor topului. În schimb, pe această listă figurează localități precum Ciugud sau Carei.

Back To Top