Evolutia pandemiei, in Europa, in perioada iunie - iulie
Categorie: Actual

Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a publicat o situație actualizattă a evoluție pandemiei la nivel european.

Datele prezentate miercuri de autoritățile române arată că, în mare parte a Europei, rata infectărilor crește de câteva săptămâni, în multe cazuri în ritm accelerat.

Cele mai afectate regiuni din Europa

“Rata de infectare s-a dublat în mai multe state europene! În prima imagine, graficele reprezintă incidența numărului de cazuri: diferența procentuală a numărului de cazuri a ultimelor 14 zile raportat la numărul de cazuri a 14 zile precedente acestora. Mai exact, rata de creștere / scădere din 2 în 2 săptămâni.În prima imagine, graficele reprezintă incidența numărului de cazuri: diferența procentuală a numărului de cazuri a ultimelor 14 zile raportat la numărul de cazuri a 14 zile precedente acestora. Cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidența cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepții fiind în Rusia, Portugalia și UK. În momentul actual, Europa este în creștere a incidenței, majoritatea țărilor fiind în creștere cu până la 200%”, au subliniat autoritățile române.

Cipru, Marea Britanie, Olanda, Malta, Grecia și Irlanda înregistrează cea mai mare creștere a incidenței,  în ultimele săptămâni.

Potrivit cifrelor oficiale, în Europa a crescut incidența cazurilor de aproximativ 3,4 ori în 19.07.2021, comparativ cu o lună în urmă.

Apel al autorităților, privind vaccinarea populației

Autoritățile române reamintesc că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19 întrucât, astfel, se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduc considerabil riscul de spitalizare și cel de deces.

Infografic: CNCAV

Back To Top