Categorie: Actual

Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Prahova a depus o petiţie la Avocatul Poporului, solicitându-i să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la obligativitatea montării de repartitoare de căldură în toate apartamentele racordate la sistemul centralizat. Conducerea Uniunii susţine că măsura este neconstituţională şi ameninţă cu plângeri penale pe numele parlamentarilor care au iniţiat-o.

"Practic, am solicitat în numele UAP Prahova, dar şi al unor persoane fizice (pentru a evita un răspuns precum am mai primit, în sensul că avocatul poporului are atribuţii doar pentru situaţiile care lezează persoanele fizice şi nu cele juridice) ca Avocatul Poporului să sesizeze Curtea Constituţională a României cu privire la neconstituţionalitatea modificărilor la Legea 325/2006, respectiv adăugarea art. 45 alin 3 cu următorul conţinut: «Art.45 (3) – Constituie contravenții (…) și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei nerespectarea termenului limită privind montarea de către proprietari/locatari a repartitoarelor de costuri»", a anunţat UAP Prahova, într-un comunicat de presă publicat astăzi.

"Prin această obligativitate pe care statul o creează pentru proprietarii de apartamente, pe proprietatea lor, statul încalcă dreptul de proprietate al acestora garantat atât de Constituţia României cât şi de legislaţia europeană. (...) Uniuena Asociaţiilor de Proprietari Prahova este îngrijorată de acest mod dictatorial al statului de a impune ceva unui proprietar pe proprietatea sa fără ca să ne exproprieze. (...) UAP Prahova are în vedere să facă plângeri penale tuturor parlamentarilor care au iniţiat şi votat modificările Legii 325/2006, pentru abuz în serviciu", se mai menţionează în comunicatul UAP Prahova.

(Sursa foto: The Energyst)

Back To Top