Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

interventie nocturna a salvamontisitilor prahoveni
Categorie: Actual

Salvamontistul prahovean Sergiu Frusinoiu a povestit una din intervențiile recente și a transmis o serie de sfaturi utile turiștilor care se aventurează pe munte.

„Aseară a sunat telefonul. După o zi în care am tot avut premoniția unei acțiuni de salvare nocturnă, pare-se că se adeverea.

Cipi îmi trimite o poză primită de la victime și mă întreabă dacă știu unde sunt deoarece el nu își dă seama, ceea ce s-a întâmplat și în cazul meu. Iau legatura cu victimele direct și cer mai multe informații, în urma cărora reușesc să îi îndrum spre o zonă de unde pot coborî dar aflu că au o coardă dar nu au hamuri. Singura soluție este să plecăm după ei.

După o croșetare a traficului de Valea Prahovei, reușesc să ajung la Căminul Alpin, unde Cipi și Drobi mă așteptau deja. De aici, sus în atv și fuga până la Numărătoarea Urșilor, de unde accesul motorizat, mai departe, este împosibil. Rucsacii în spate și joc de glezne. La refugiu ajungem foarte rapid și ne echipăm cu echipamentul tehnic deoarece lăsarea întunericului și terenul abrupt din continuare ne-ar fi îngreunat această sarcină.

Ca să scurtez și să ajung la subiect: hotărâm să fiu eu capul de coardă iar după un free solo nocturn, echiparea victimelor și niște manevre complicate de coardă, prima victimă ajunge la Cipi și Drobi care descoperă că, de fapt, coarda pe care o aveau cei doi blocați era o funie de la un supermarket, cu care intenționau să își tragă rucsacii și nicidecum o coardă de alpinism. După cateva zeci de glume și alte manevre de coardă, ne vedem coborâți la refugiul Coștila unde ne strângem echipamentul și facem o poză împreună, urmând să îi dăm la vale.

Am scris toate astea pentru a expune niște greșeli făcute de acest cuplu simpatic din care putem învăța câte ceva. Ei au ales un traseu nemarcat și fiind la început de drum pe acest tip de traseu au greșit, dar, din fericire, fără consecințe grave.

Cum se putea evita?

  • Cu o mai bună informare în legătură cu parcurgerea traseului. Exista carți care descriu traseele din Bucegi cu lux de amanunte și încă sunt biblii pe subiectul Abruptul Prahovean desi au fost scrise cu zeci de ani în urmă. Evitați blogurile dacă nu știți sigur că autorul este unul de încredere! Pe net poate scrie orice tanti care a fost cărată și ea de cine știe cine și cum, pe acolo.
  • Cu echipament adecvat turei și puterilor tale. Ca să urci un munte, trebuie să știi mai întâi să îl cobori deoarece vârful e doar jumătatea traseului și nu vei rămâne acolo. Dacă mergi în abrupt, fii pregătit de coborâre cu o coardă, ham, etc. Nu uita de cască!!!
  • Când ai sfeclit-o, sună la Salvamont prompt! Astfel ne ușurezi și nouă munca dar îți îmbunătățești și ție situația!

În cazul acesta deznodământul a fost fericit, sper ca așa să-mi fie toate misiunile. Mulțumesc încă o dată colegilor care îmi dovedesc mereu că sunt niște rockstar-uri!”, a scris Sergiu Frusinoiu pe Facebook.

Back To Top