laborator analize apa potabila
Categorie: Actual

Prefectul Cristian Ionescu a cerut autorităților de mediu și sănătate publică să demareze o anchetă la Câmpina, acolo unde apa din rețeaua publică ar fi infestată cu Clostridium, o bacterie periculoasă și foarte contagioasă (VEZI DETALII).

Anunțul a fost făcut de Prefectură sâmbătă după-amiază.

“Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu a solicitat Gărzii de Mediu - Comisariatul județean Prahova și Direcției de Sănătate Publică Prahova să demareze o anchetă în municipiul Câmpina pentru stabilirea cauzelor care au condus la infestarea apei cu bacteria Clostridium.

De asemenea, acesta a avut o discuție cu primarul municipiului Câmpina și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova pentru a se asigura că situația este atent monitorizată și gestionată de autoritățile locale, iar populația are la dispoziție o sursă de apă potabilă.

Ca urmare a informării Hidro Prahova și DSP Prahova a fost transmis în noaptea de vineri 13 august un mesaj RO-ALERT pentru înştiinţarea populaţiei. Restricţiile se vor menţine până la încadrarea apei în condiţiile de potabilitate.

În baza hotărârii CLSU Câmpina, Poliţia Locală a distribuit, atât persoanelor fizice cât și agenţilor economici, măsurile de restricţie în consumul apei și recomandările DSP pentru evitarea îmbolnăvirilor. Autoritățile locale pus la dispoziția populației rezervoare cu apă potabilă, în mai multe zone din oraș”, a informat Prefectura Prahova, sâmbătă după-amiază.

Autoritățile locale și Hidro Prahova (VEZI DETALII) au impus restricții și au solicitat populației din Câmpina să nu bea apa din rețeaua publică și să nu o utilizeze nici la gătit. 

Back To Top