Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

spitale covid prahova
Categorie: Actual

O nouă hotărâre adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență prevede creșterea numărului de paturi pentru pacienții Covid, inclusiv în secțiile de Terapie Intensivă. În plus, două unități sanitare, una de stat și alta privată, așteaptă decizia prin care vor fi incluse în rețeaua de spitale suport. Suplimentar, autoritățile solicită Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției și detașarea de medici în județ, în contextul deficitului de specialiști în secțiile ATI și Pneumologie.

Prin hotărârea referitoare la măsurile necesare pentru pregătirea spitalelor din județul Prahova conform planului de reziliență județean, CJSU a decis că “numărul de paturi destinate patologiei Covid 19 în spitalele din județul Prahova va fi, la data de 27.09.2021, de 508, din care 26 paturi ATI (16 paturi ATI la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și 10 paturi ATI la Spitalul Municipal Câmpina)”.

Secții Covid în aproape toate spitalele din județ

Numărul maxim de paturi asumate prin planul de reziliență al județului Prahova este de 523. Potrivit documentului citat, ele sunt distribuite astfel:

Spitalul CFR Ploiești - 76

Spitalul de Pftiziologie Drajna – secția Pneumologie I – 34

Spital Municipal Câmpina – Secția ATI – 10

Spitalul Municipal Câmpina – 61

Spitalul Județean de Urgență Ploiești – ATI COVID – 16

Spitalul Județean de Urgență Ploiești – Boli Infecțioase – 72

Spitalul Județean de Urgență Ploiești – Interne II – 65

Spitalul de Boli Pulmonare Breaza – 20

Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești – 22

Spitalul Orășenesc Băicoi – 15

Patrick Medical Center – 57

Dentirad Hospital – 16

Sfânta Sofia Hospital Med – 19

De asemenea, pentru SC WIA Kineto DENT și Spitalul de Pneumoftiziologie Florești se așteaptă decizia de la nivel central, în vederea includerii acestora pe lista spitalelor suport.

Nevoie de medici la ATI și Pneumologie

În ceea ce privește situația personalului medical existent la nivelul județului, CJSU va cere Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției suplimentarea personalului prin detașări din afara județului. Decizia a fost luată întrucât, în Prahova, în spitale non-Covid mai lucrează doar 4 medici ATI (la Sinaia, Azuga și Urlați), iar preluarea unora dintre ei în unitățile cu pacienți infectați ar bloca activitatea celor în care activează deja.

De asemenea, cei șapte medici pneumologi, în afara celor care sunt încadrați în spitalele Covid, trebuie să asigure asistența pentru pacienții cu TBC.

Concedii suspendate la SAJ Prahova

Măsuri au fost luate deja și la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, după ce numărul zilnic de solicitări a ajuns la 450-500, potrivit documentului, în contextul în care SAJ se bazează pe 60-70 de echipaje/24 de ore, majoritatea B2. Acestea trebuie să acopere și testarea cazurilor suspecte Covid, în număr de 200 pe zi, în prezent, dar din ce în ce mai numeroase în condițiile creșterii numărului de infectări.

“Ca răspuns la creșterea alarmantă a numărului de solicitări, conducerea SAJ a luat decizia sistării parțiale a concediilor de odihnă și suplimentării cu ture plătite în regim de gardă a unui număr de 4-6 echipaje B2 / 24 ore, numărul maxim care se putea constitui raportat la personalul existent”, explică reprezentanții DSP în documentul anexat hotărârii CJSU, punctând că măsurile “nu acoperă rezolvarea cazuisticii, scăzând foarte mult indicatorul de promptitudine”.

Back To Top