CJSU masuri hotarare incidenta
Categorie: Actual

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a adoptat, joi seară, o hotărâre care actualizează restricțiile impuse în localitățile din Prahova, în funcție de rata infectărilor.

Așa cum reiese din hotărârea CJSU de joi seară, 29 de localități, inclusiv municipiile Ploiești și Câmpina, au rata infectărilor peste 7,5 la mie. În acestea, de astăzi, carantina de noapte este valabilă de luni până duminică, mai puțin în cazul persoanelor vaccinate sau trecute prin boală în ultimele șase luni.

Incidența la zi, pentru fiecare localitate în parte ---> AICI

De asemenea, sunt impuse restricții suplimentare privind organizarea evenimentelor private, spectacolelor, competițiilor.

Aceleași măsuri se aplică și n localitățile cu incidența între 6 și 7,5 la mie, cu mențiune că, în aceste cazuri, carantina de noapte este valabilă doar de vineri până duminică.

Restricțiile rămân valabile în localitățile în care nu a scăzut rata infectărilor și sunt în vigoare chiar de astăzi în cele care au trecut într-un nou interval de incidență.

Hotărârea CJSU din 14 octombrie ---> AICI

Prahova a raportat, joi, cel mai mare număr de cazuri confirmate în 24 de ore, de la începutul pandemiei. 924 de persoane au fost testate pozitiv, iar numărul cazurilor active, confirmate în ultimele 14 zile, a ajuns la aproape 6.400 (VEZI DETALII).

92 de localități prahovene se află în scenariul roșu, în prezent, având incidența peste 3 cazuri active la 1.000 de locuitori.

În aceste condiții, și unitățile de învățământ au început, rând pe rând, să treacă la cursuri on-line (VEZI DETALII), iar autoritățile caută soluții pentru a crește numărul de locuri din secțiile Covid și a introduce în rețea noi spitale, în condițiile în care, dintre bolnavii infectați, aproape 600 sunt internați în acest moment (VEZI DETALII).

Citiți și:  Dezinfecție de două ori pe săptămână, în unitățile de învățământ din Ploiești

Citiți și:  Dezinfecţie în toate pieţele agroalimentare din Ploieşti

Foto ilustrație (b1.ro)

Back To Top