certificate false
Categorie: Actual

Ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a anunțat că sunt în lucru peste 350 de dosare penale în care sunt cercetate 850 de persoane pentru eliberarea de certificate COVID false.

"Toți cei care vor mai încerca să obțină adeverințe de vaccinare sau certificate verzi false vor merge la închisoare. Am văzut foarte mulţi români - când vorbesc de sute, în opinia mea sunt foarte mulţi - care apelează la certificate de vaccinare false, avem în acest moment 362 de dosare penale în lucru, 850 de persoane cercetate pentru teste PCR false, pentru certificate COVID false, pentru adeverinţe de vaccinare false. Le transmit tuturor, atât celor care facilitează obţinerea acestor documente false, cât şi celor care cred că beneficiază de aceste certificate false, de aceste adeverinţe false, că toţi vor ajunge în puşcărie", a declarat Lucian Bode.

Ministrul interimar al Internelor consideră că numărul infracțiunilor de acest fel va scădea după apariția primelor condamnări: "Sunt oameni care sunt reţinuţi, sunt oameni care sunt cercetaţi sub control judiciar, dar sunt convins că apetitul pentru o astfel de practică va scădea în momentul în care vor veni şi condamnări".

Back To Top